Titleist Vokey SM6 wedges

De nieuwste Spin Milled wedges van Vokey bieden betere spincontrole, meer veelzijdigheid en consistentere afstanden.

De nieuwste Spin Milled wedges van Vokey bieden betere spincontrole, meer veelzijdigheid en consistentere afstanden.

Al decennnia lang werkt Vokey nauw samen met tourspelers, wat resulteert in high-end technologie en zeer veel aandacht voor details. 'De precisie bij de SM6 wedges is extreem', zegt Bob Vokey. 'We hebben met alles rekening gehouden, terwijl we vooral focussen op het zwaartepunt.' Het resultaat: meer controle over de balvlucht, consistentere afstanden en dus betere scores.

Het zwaartepunt bij de nieuwe SM6 lijn is 'progressief', ofwel: het wisselt bij de verschillende wedges. En omdat het achter de plek zit waar je de bal dient te raken, heb je veel gevoel en controle.

Bij de lage lofts (46º-52º) zit het zwaartepunt laag, net als bij ijzers. Dit resulteert in iets meer balsnelheid en twee tot vijf meter extra afstand. De hoge lofts (58º-62º) hebben een hoog zwaartepunt, wat precies in lijn ligt met de plek waar je de bal op het clubblad raakt: iets hoger op het clubblad. Dit levert qua afstand kleinere marges op, plus een betere balvlucht en gevoel. Het zwaartepunt bij de middenlofts (54º en 56º) zit logischerwijs precies tussen dat van de lage en hoge lofts in.

Door deze veranderende gewichtsverdeling zijn de afstandsverschillen die je met de verschillende wedges slaat consistenter (betere gapping).

De SM6 wedges zijn uitgerust met machinaal gefreesde TX4 groeven, met scherpere, consistente hoeken. Ook de structuur van het clubblad tússen de groeven is grover gemaakt. Samen levert dit volgens de designers 200 omwentelingen per minut meer spin op. En spin betekent controle.

Er zijn twee verschillende configuraties, om ervoor te zorgen dat alle wedges optimaal presteren. De lagere lofts (46º-54º) hebben smalle en diepe groeven (wat te veel spin bij volle slagen voorkomt), terwijl ze bij de hogere lofts (56º-62º) juist breed en ondiep zijn (om bij korte slagen rond de green maximale spin te geven).

Er zijn vijf verschillende zoolafwerkingen (grinds) beschikbaar, zodat je de wedges zeer precies kunt afstemmen op je swing, het soort bal dat je ermee wilt slaan en de condities van de baan. Qua finish te kun je kiezen voor Tour Chrome, Steel Gray en Jet Black.

Prijs: € 165,-

www.vokey.com