Soetens beste leftie van Nederland

De Nationale lefties dag 2016

Het is een traditie die al decennia meegaat: de jaarlijkse leftiesgolfdag eind september. Schrijf je in voor deelname aan de jaarlijkse golfwedstrijd voor linkshandigen op de prachtige holes van de Twentsche Golfclub te Ambt-Delden en je weet één ding zeker: het wordt weer een stralende dag, de baan ligt er perfect bij en er wordt goed gespeeld

Dat is de 24e september zeker geworden voor René Soetens van golfclub Welschap, want zijn jarenlange inschrijving leverde hem dit keer, met 82 slagen bruto, de 1e prijs strokeplay en de titel beste Lefty van Nederland 2016 op.

De winnaar van 2015, Richard Hanse, moest genoegen nemen met de tweede plaats met 84 slagen, twee slagen achter de winnaar. De derde plaats was met 85 slagen voor Patrick van Ruiten.

De winnaar ontving, naast de gebruikelijke trofee, een luxe weekendarrangement bij Hotel Carelshaven in het nabij gelegen Delden.

De hoog gewaardeerde Stablefordwedstrijd werd gewonnen door Rob Hassink (38 ptn.). De tweede plaats ging naar Carina Basten ( 38 ptn.) en de derde prijs was voor Rob van Luyn (36 ptn.) van

De jaarlijkse strijd om het Lefty-kampioenschap mag zich in een toenemende deelname verheugen.

(Persbericht / Foto: istock)