Saxton kansrijk in Kazachstan

Met nog een ronde te spelen maakt Reinier Saxton kans op de winst

Niet één slag leverde Reinier Saxton in op de derde dag van het Kazakhstan Open op het Zhailjau Golf Resort in Alma Ata.

De nummer 55 van de Order of Merit begon de dag in het rijk gedoteerde toernooi als gedeeld zevende en schoof dankzij een foutloze 66 (-6) nog enkele plaatsen op.

Vooral vlak voor de turn maakte Saxton een mooie move met vier opeenvolgende birdies op zes, zeven, acht en negen. Na de turn was het even wachten op het volgende rode vakje op zijn scorekaart, maar dankzij gewonnen slagen op zestien en achttien kwam hij uiteindelijk uit op -14 voor de wedstrijd. Met die score staat hij maar drie slagen achter op koploper Jordan Smith en mag hij morgen samen met de Engelsman in de laatste groep de baan in.

Maarten Lafeber, die de dag ook als zevende begon, kon die positie niet verbeteren, noch vasthouden. De routinier speelde weliswaar zijn derde opeenvolgende ronde onder par (-2) maar zakte desondanks weg uit de top-10. Met nog een ronde te spelen heeft hij nog wel zicht op een topnotering: hij staat op de gedeeld veertiende plaats met een score van tien onder par voor de wedstrijd. 

Een topnotering zit er voor de andere twee landgenoten die nog in de wedstrijd zitten niet meer in. Daan Huizing staat met -3 op de gedeeld 48ste plaats, Jurrian van der Vaart staat 57ste met -1 achter zijn naam.

Leaderboard