Saxton derde in Kazachstan

De sponsoren van het Kazachstan Open hebben diepe zakken en dus doe je goede zaken als je deze week weet te pieken. Dat lukte Reinier Saxton.

In een nat en koud Kazachstan consolideerde Reinier Saxton met een ronde 72 (par) zijn derde plaats. Het leverde hem ruim dertigduizend euro op en zo'n veertig plaatsen winst op de jaarranking van de Challenge Tour.

De sponsoren van het Kazachstan Open hebben diepe zakken en dus doe je goede zaken als je deze week weet te pieken. Dat lukte Reinier Saxton, die met 70-66-66-72 op -14 eindigde. Dat was goed genoeg voor de (solo) derde plek en een cheque van € 31.500,-. De Santpoorter brengt zijn totale verdiensten dit seizoen hiermee op ruim € 58.000,- en stijgt naar de 24ste plaats in de Road to Oman. De top-15 verdient aan het eind van de rit een kaart voor de Europese Tour.

Maarten Lafeber en Daan Huizing eindigden beiden gedeeld 31ste (-5), maar daar zal alleen de laatste blij mee zijn. Huizing sloot namelijk af met een keurige 70 (-2), terwijl de bondscoach op de slotdag stevig moest inleveren met een 77 (+5). Jurrian van der Vaart eindigde gedeeld 52ste (-1).

De winst ging naar de Engelsman Sam Walker, die met een 69 (-3 zijn landgenoot Jordan Smith (72) op de valreep voorbij ging en zijn tweede overwinning van het seizoen mocht optekenen. Walker eindigde op -18, Smith op -17 en Saxton op -14.

Leaderboard