Mensen kijken in Schotland

Dunhill Links amateurs en pro's

De zestiende editie van het Alfred Dunhill Links Championship staat in het teken van goede spelers, maar ook van 'bekende golfers', die vaak zijn gekoppeld aan de topspelers.

Natuurlijk heeft de organisatie van het met 4,8 miljoen dollar gedoteerde kampioenschap de betere spelers bij elkaar gezet. Zij spelen achtereenvolgens in ieder geval Carnoustie, Kingsbarns en de Old Course. Voor wie na 54 holes de cut haalt, is er nog een ronde op de beroemdste baan ter wereld.

Joost Luiten is een van de 22 deelnemers die in de top-100 van de wereldranglijst staan. Ook hij maakt deel uit van de zogenaamde showgroups en kan mogelijk rekenen op de nodige 'tv-tijd'.

Luiten, die in 2014 en 2015 de cut miste, is gekoppeld aan Wijnand Pon, een van zijn grootste sponsoren.

Thomas Pieters, deze dagen gezocht door vrijwel iedere golfjournalist, heeft Johann Rupert als amateur-partner. De Zuid-Afrikaan Rupert is eigenaar van Richemont, de onderneming die naast Dunhill andere high-end merken  als Cartier, Piaget, Jaeger-LeCoultre en IWC Schaffhausen in het 'pakket' heeft.

Pieters nam woensdagmiddag bewust gast terug toen hij naar zijn succes op Hazeltine werd gevraagd.

'Het is niet gemakkelijk om over je individuele prestatie te praten als je als team hebt verloren', zei hij. 'Bovendien, drie van de vier punten behaalde ik samen met Rory, dus ik zie dat niet als mijn vier punten.'

Andere (nog) bekendere amateurs: Hugh Grant, Andy Garcia, Ruud Gullit en Luis Figo.

Vanaf donderdag 10.00 uur Live Scoring via website Europese Tour