Saxton zakt weg, Huizing beste Nederlander

Geen dubbel succes in China

In het tot 36 holes teruggebrachte toernooi is Reinier Saxton er niet in geslaagd zijn uitstekende uitgangspositie om te zetten in een topnotering.

De Santpoorter begon de dag van het goeddeels verwaaide en verregende toernooi van de Challenge Tour als gedeeld leider, maar eindigde de wedstrijd in de middenmoot na een teleurstellende slotronde.

Saxton begon de dag nog goed. Met een birdie op de eerste hole zette hij een goede stap op weg naar een topnotering of misschien wel de zege, maar in de rest van de ronde wilde het niet. Birdies waren zeldzaam, en hij leverde in elk geval meer slagen in dan hij won, waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met de 28ste plaats met een score van -1.

Door die score werd Saxton niet de beste landgenoot in het Hainan Open, die eer was weggelegd voor Daan Huizing. De Soestenaar ging rond in 68 slagen en kwam daarmee uit op -3 voor wedstrijd, goed voor de gedeeld tiende plaats in het door Alexander Knappe gewonnen toernooi.

Hoewel er geen cut was, gingen Jurrian van der Vaart (T68) en Darius van Driel (T96) met lege handen naar huis terwijl Wil Besseling als gedeeld 49ste in elk geval nog bijna duizend euro bij mocht schrijven in het toernooi dat 25% minder prijzengeld ter beschikking door het inkorten van de wedstrijd.

Einduitslag

(Foto: Golfsupport)