Weber wint collegetoernooi

Haar universiteitsteam werd tweede, maar individueel was Dewi Weber ruim de sterkste in de Betsy Rawls Longhorn Invitational.

Haar universiteitsteam moest genoegen nemen met een tweede plaats, maar individueel was Dewi Weber ruim de sterkste in de Betsy Rawls Longhorn Invitational.

Weber speelde met 'haar' Miami Hurricanes dit hoog aangeschreven invitatietoernooi voor de beste vrouwencollegeteams van Amerika en maakte grote indruk.

De Nederlandse kwam ijzersterk uit de startblokken en brak de baan van de Universiteit van Texas af met maar liefst tien birdies, waarvan zes op rij vanaf hole-11. De teller stopte al bij een 64 (-8).

Op dag twee had ze maar één slag meer nodig – zeven birdies voor een foutloze 65 – zodat ze met een enorme voorsprong aan de slotdag begon, en aan een 'gewone' 72 (par) voldoende had om het individuele klassement op haar naam te schrijven. Met -15 bleef ze de nummer twee maar liefst acht slagen voor en trad ze in de voetsporen van onder andere Nancy Lopez, Annika Sorenstam en Stacey Lewis. 

De universiteit van Weber, de Miami Hurricanes, werd uiteindelijk tweede (-1), één slag achter Kent State.

Scores

(Foto: Golfsupport)