Hoog en droog

Ook de nazomer is nu écht voorbij. Hoe zorg je ervoor dat je droog door de baan gaat?

Ondanks de extreem lange nazomer is er geen ontkomen meer aan: de herfst is begonnen. Dikke kans dat je tijdens je rondje plots wordt overvallen door een regenbui.

Een miezerbuitje merken we nauwelijks op, maar als het steviger – en vooral langer – regent, moet je je maatregelen nemen.

Het opzetten van een golfparaplu (groter en bestand tegen de wind) is wel het eerste. Golfhandschoenen die juist bij regen goed werken, misstaan in geen enkele golftas. En een goed regenpak is duur, maar de investering waard.

Wat ook altijd van pas komt is een extra handdoek. Je hebt er natuurlijk eentje aan je tas hangen om je clubs schoon te maken, maar als het maar doorregent, dan heb je er niets meer aan als je ook even je handen wilt drogen.

Er zijn twee plekken waar je een extra handdoek kunt bewaren. In een plastic zak in je tas – voor als die eerste handdoek echt onbruikbaar is geworden – en ín je paraplu. Hang een kleine handdoek aan de baleinen van je paraplu en gebruik deze om je handen of je grips te drogen voor je gaat slaan.

Golfen in de regen is niet fijn, golfen in de regen terwijl alles nat is, al helemaal niet.

(Uit Golfers Magazine 8)