Geen promotie via ranking Challenge Tour

Niet een van de zeven landgenoten op de Challenge Tour zal promoveren via de Road to Oman.

Voor drie van de zeven landgenoten met een kaart op de Challenge Tour was de kans op promotie al (ruim) voor aanvang van het laatste toernooi verkeken. Robin Kind, Maarten Lafeber en Taco Remkes verdienden tijdens het seizoen te weinig om tot het laatste moment mee te mogen doen om een plaats bij de beste zestien van de Order of Merit. Voor Kind zit het seizoen er echt op, Maarten Lafeber en Taco Remkes spelen deze week in Second Stage van Qualifying School.

De overige landgenoten - Darius van Driel, Reinier Saxton, Jurrian van der Vaart en Daan Huizing - mochten wel tot het laatste moment hopen om een van de kaarten voor de Europese Tour op te halen in Oman, al was de kans daarop bij het ingaan van het laatste toernooi al klein: alleen bij een zege of een plaats daar net onder kon promotie nog af worden gedwongen. En hoewel er nog één ronde te spelen is, is duidelijk dat dat er niet meer in zit.

Zelfs de grootste optimist zal moeten erkennen dat de vijftien slagen achterstand die de beste geklasseerde landgenoot (Darius van Driel, -3, T30) heeft op koploper Bernd Rithammer (-18) met nog een ronde te gaan niet meer overbrugd gaat worden, noch dat Daan Huizing van -1 (38ste) naar -18 zal gaan in de laatste omloop. 

Net zoals voor de nummers laatst (Jurrian van der Vaart, +5) en een na laatst (Reinier Saxton, +4) is het op de slotdag vooral zaak om met een zo goed mogelijk gevoel van de baan te stappen voor de opgave die hen nu wacht. Van 12 tot en met 17 november mag het viertal - omdat ze bij de beste 45 van het seizoen zijn geindigd, aantreden op PGA Catalunya voor Final Stage van Qualifying School waar voor 25 man alsnog een kaart voor de Europese Tour klaar ligt.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)