Lafeber rukt op

Halverwege Second Stage staat de routinier er goed voor.

Nog altijd is niet precies duidelijk hoeveel spelers er per locatie doorgaan naar Final Stage, maar als Maarten Lafeber blijft staan waar hij nu staat, is hij zeker door.

Op Las Colinas nabij het Spaanse Alicante tekende de bondscoach voor een uitstekende 66. In de foutloze omloop maakte hij opvallend genoeg maar één birdie, maar steeg hij dankzij eagles op de par-5 derde en achttiende bijna twintig plaatsen in het klassement. Halverwege Second Stage staat Lafeber zesde op slechts twee slagen van de koplopers Hurley, Lengden en Maestroni.

Wil Besseling kon geen vervolg geven aan zijn prima eerste ronde. De Noord-Hollander opende gisteren met een 68 maar leverde met een ronde in één boven par flink wat plaatsen in. Met een totaal van -2 staat hij vooralsnog gedeeld 29ste en dat zal na vier dagen niet genoeg zijn om door te mogen reizen naar Girona.

Ook Michael Kraaij zal in het vervolg van het toernooi moeten stijgen om zijn droom levend te houden. De speler van de Pro Golf Tour tekende vandaag voor een prima 69 maar heeft niets aan een 47ste plek als hij daar over 36 holes nog steeds staat.

Leaderboard Las Colinas

Op Panoramica doen twee landgenoten mee: Taco Remkes en Lars van Meijel. De Amsterdamse routinier tekende - net als gisteren - voor een 69 en staat daarmee halverwege op de gedeeld zeventiende plaats. Lars van Meijel leek ook op weg naar een positie aan de goede kant van de cutline, maar verspeelde die goede uitgangspositie met een slordig slot van de ronde. Na drie opeenvolgende birdies om naar -4 voor de dag te gaan, maakte de Brabander bogey, dubbel bogey, bogey, par op de laatste vier holes. Met level par voor de dag, en -4 voor het toernooi, staat de neo-professional gedeeld 34ste.

Leaderboard Panoramica

Op het fraaie El Saler staat amateur Nicholas Smits halverwege al voor een uitdaging van jewelste. Smits gebruikte 73 en 75 slagen en staat met +3 op een gedeeld 62ste plaats. Zondag is een score (ruim) onder par absoluut noodzakelijk om door te mogen.

Leaderboard El Saler

Op de vierde locatie, Lumine, doet geen enkele Nederlander mee. 

(Foto: Golfsupport)