Nederlanders moeten aan de bak

Vijf van de zes landgenoten mogen nog hopen op plaatsing voor de Final Stage, maar dan moeten er morgen wel birdies worden gemaakt.

Vijf van de zes landgenoten mogen – met nog één ronde te spelen – nog hopen op plaatsing voor de Final Stage, maar dan moeten er morgen wel birdies worden gemaakt. Flink wat birdies.

De Second Stage van de Qualifying School wordt gespeeld op vier banen in Spanje en van elke locatie mogen een kleine twintig spelers door naar de Final Stage. Die wordt vanaf 12 november gespeeld op PGA Catalunya, en hier liggen er na zes ronden vijfentwintig kaarten voor de Europese Tour klaar.

Maar eerst dus die laatste achttien holes van de Second Stage.

Op Las Colinas hebben alle Nederlanders nog een kans. Maarten Lafeber leverde met een 75 (+4) een kleine tien plaatsen in, maar met een gedeeld 14de plaats (-3) staat hij virtueel nog net aan de goede kant van de streep. Morgen is er echter geen marge voor fouten meer.

Wil Besseling en Michael Kraaij zullen stevig onder par moeten duiken om Catalunya te halen. Besseling had vandaag 72 slagen nodig (+1) en staat na 54 holes op de 24ste plaats (-1). Op dit moment is -3 de grens, dus morgen moeten er birdies worden gemaakt. Michael Kraaij steeg met een 71 (par) wel twintig plaatsen, maar hij start de laatste ronde op level par, dus zal hij drie of vier slagen op de baan moeten winnen om in de race voor een tourkaart te blijven.

Leaderboard Las Colinas

Ook Lars van Meijel (foto) en Taco Remkes zullen morgen op Panoramica laag moeten gaan. De laatste kwam op dag drie niet verder dan een 74 (+2) en leverde hiermee stevig in. Met een totaal van -4 (T33) staat hij momenteel drie slagen buiten de noodzakelijke top vijftien. Van Meijel wist als enige Nederlander wel onder par te duiken (71), maar zal het morgen sowieso nog een paar slagen beter moeten doen. Hij staat na 54 holes 29ste op -5.

Leaderboard Panoramica

Op El Saler viel het doek voor amateur Nicholas Smits. Na een 73 en een 75 had hij op dag drie 80 slagen nodig om rond te gaan, waarmee hij zakte naar de 71ste plaats (+8). Morgen doet hij voor spek en bonen mee.

Leaderboard El Saler

Op Lumine komen geen Nederlanders in actie.

Leaderboard Lumine