Eindelijk weer prijs voor Perez

Met een score van -21 werd Pat Perez van het Maykoba Classic

Het is dat het gros van de Amerikaanse spelers Republikeins stemt, anders hadden ze vast wel de ironie gezien van het feit dat de Amerikaanse Tour uitgerekend déze week een van zijn zeldzame uitstapjes over de grenzen maakte. Naar Mexico om precies te zijn, het land waar de nieuw gekozen president snel een hek omheen wil laten zetten na zijn inhuldiging van eind januari.

Vooralsnog staat de gedroomde muur er nog niet, en dus stak het circuit goedgemutst de grens met de zuiderbuur over, al lieten de sterkste spelers ook deze week nog verstek gaan. 

Pat Perez profiteerde er dankbaar van. Dankzij een 62 op de derde dag speelde hij zich in contention, om op de laatste dag Gary Woodland voorbij te steken die door een zeventig zijn koppositie op het laatste moment alsnog in moest leveren. Perez maakte indruk op de frontnine (-5) maar wist op de weg terug naar het clubhuis geen enkele birdie meer te maken waardoor Woodland nog alle kans had. De Amerikaan eindigde nog met twee opeenvolgende birdies op zeventien en achttien, maar kwam desondanks één slag te kort om Perez alsnog te achterhalen. Alweer voor de vijfde keer in zijn loopbaan liet Woodland daarmee een koppositie na 54 holes uit zijn handen glippen. 

Voor Perez was het de tweede keer dat hij zich als winnaar mocht laten kronen nadat hij eerder in 2009 de beste was in de Bob Hope Classic.

Einduitslag

(Foto: Getty Images)