Hoop verloren, al verloren

Maarten Lafeber heeft een redelijke kans op het behalen van zijn tourkaart, maar Darius van Driel moet op een wonder hopen.

Maarten Lafeber heeft een redelijke kans op het behalen van zijn tourkaart, maar Darius van Driel moet op een wonder hopen.

Van Driel zakte op dag 5 van de Qualifying School door een 78 op de par-72 Stadium Course van PGA Cataunya naar de gedeelde 59ste plaats (level par). Een dag eerder stond hij nog tiende.

De tweedejaars pro had net als in ronde 4 een 8 op zijn kaart. Daarnaast liet hij vijf bogeys en slechts twee bogeys noteren.

Er zijn donderdag, in ronde 6, ongeveer 25 startbewijzen voor de Europese Tour van 2017 te verdienen. De grens ligt nu (top-22 plus ties) op -5.

Geen geweldige vijfde dag voor Darius van Driel | © Golfsupport.nl

Als Darius van Driel nog een kans wil maken, dan moet hij de laatste ronde in waarschijnlijk in 66 slagen of beter spelen.

Maarten Lafeber redde zijn score met een goede tweede negen (drie birdies) en daarmee kwam de NGF-bondscoach met een score van 71 op een totaal van twee onder par. Lafeber heeft zijn kansen - zo lijkt het - nog enigszins in eigen hand. Enigszins, omdat Maarten Lafeber niet bekend staat als een sterke closer.

Na vijf dagen gaat voormalig Ryder Cup-speler Edoardo Molinari met een score van veertien onder par aan de leiding.

Stand na vijf ronden en donderdag Live Scoring slotdag via website Europese Tour