Veerman in wachtkamer

Veerman mist cut in laatste wedstrijd Asian Development Tour

Voor het ingaan van de laatste wedstrijd van de Aziatische evenknie van de Challenge Tour stond de Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman eerste op de Order of Merit, op ruime afstand van nummer 2 Gavin Green.

Waar Veerman dit jaar topnoteringen aaneen reeg - en zelfs een wedstrijd won - wilde het in de laatste wedstrijd niet lukken. Na een persoonlijk zware week - zijn grootmoeder overleed vorige week - had hij duidelijk moeite op stoom te komen. Hij opende met een 77 (+6) met onder meer twee dubele bogeys, en was daarmee nagenoeg kansloos voor het halen van het weekend.

In de tweede ronde knokte Veerman voor wat hij waard was, maar zijn 69 (-2) was net niet goed genoeg om in het weekend van het Combiphar Golf Invitational door te mogen spelen. Hij miste de cut op één slag en moet nu afwachten of hij de koppositie op de jaarranking vast weet te houden.

'Volgens mij moet Green winnen om me voorbij te gaan, maar als ik eerlijk ben, ben ik daar helemaal niet meer mee bezig', reageerde Veerman na afloop van de tweede ronde. 'Het zou leuk zijn om eerste te eindigen, maar mijn ranking op de ADT doet er niet zoveel meer toe nu ik mijn kaart voor de Asian Tour voor volgend veilig heb gesteld op de Order of Merit daar. Althans, ik denk dat ik hoog genoeg sta. Een top-60 daar levert me een betere status op voor volgend jaar dan ik met het winnen van de ADT zou hebben.'

Leaderboard

(Foto: Asian Tour)