Wereldranglijsten - Nauwelijks beweging

Geen enkele verandering in de top van de wereldranglijst

Geen enkele beweging in de top-10 van de wereld, en zelfs in de hele top-20 was de enige beweging dat Sergio Garcia en Justin Rose van positie wisselden. Na komende week zal dat wel anders zijn: in het toernooi van Tiger staat een ijzersterk veld aan de start en er zijn daarom héél veel punten te verdienen. Hoeveel? Mocht Tiger winnen dan stijgt hij van de 898ste plaats naar een plek bij de beste 150 en zelfs als hij laatste wordt bij zijn rentree, stijgt hij nog zo'n 150 plaatsen.Nederlanders

Er waren bij de World Cup geen punten te verdienen de afgelopen week en toch steeg Darius van Driel. Eén plaatsje slechts, maar toch. Ook Johannes Veerman steeg weer iets. De Nederlandse Amerikaan miste de cut op de ADT, maar nadert de top-300 met rasse schreden.

 

Dames

Geen toernooi in Amerika, dus geen beweging in de top van het veld. De punten die in Qatar te verdienen waren zorgen niet voor veel golfslag in de Rolex Rankings waar Nederland sinds deze week geen enkele speelster meer bij de beste 200 heeft.

 Nederlanders

 

(Foto: Getty Images)