Mizuno JPX900 metal woods

Bij de JPX900 driver, woods en hybrides staat maximale balsnelheid centraal. Daarnaast is dit Mizuno's meest aanpasbare driver ooit.

Bij de JPX900 driver, woods en hybrides staat maximale balsnelheid centraal. Daarnaast is dit Mizuno's meest aanpasbare driver ooit, om de spin, vertrekhoek en balvlucht te krijgen die het best bij jouw balsnelheid past.

Kort na de introductie van de drie JPX900 ijzers, breidt Mizuno de lijn uit met nieuwe metal woods, die maximale lengte in de aanbieding hebben voor golfers van elk niveau.

Door het clubblad van de JPX900 driver verschillende diktes te geven, zit het trampoline-effect (COR) tegen de toegestane limiet aan. Dit betekent dat je relatief weinig balsnelheid verliest als je het midden van het clubblad mist.

Volgens Mizuno kan het optimaliseren van je vertrekhoek en de hoeveelheid spin die je een bal geeft, makkelijk twintig meter extra lengte opleveren. Dat doe je door de gewichten in de middelste zoolsleuf (Fast Track) naar voren of achteren te verplaatsen. In de buitenste sleuven kun je ook een gewicht plaatsen om een fade of draw te stimuleren. Met de aanpasbare hosel en een vierde zoolsleuf zijn ook de loft en de hoek van het clubblad (face-angle) nog te veranderen.

Het is even puzzelen, maar dan heb je ook wat.

En welke set-up je ook kiest, de JPX900 klinkt altijd het zelfde, door het plaatsen van zogenaamde 'interne stemvorken' in het clubhoofd. Het clubhoofd is overigens langer, breder en ondieper dan van zijn voorganger, wat het vertrouwen moet vergroten.

Ook de JPX900 fairwaywoods hebben een glijdend gewicht in de zool om de speelbaarheid en spin te beïnvloeden. Daarnaast kun je met de hosel de loft vier graden aanpassen en ook de face-angle is te veranderen.

De geribbelde Shockwave zool geeft het clubblad extra flexibiliteit, wat zorgt voor veel balsnelheid – zeker voor een relatief compact clubhoofd. Het zwaartepunt ligt laag in het clubhoofd, waardoor de bal makkelijk de lucht in gaat en je 'm net zo makkelijk van de tee als het gras slaat.

Volgens Mizuno zijn de JPX900 hybrides de eerste hybrides die ontworpen zijn als een wood maar spelen als een ijzer. Het vlakke clubblad doet denken aan een ijzer, de shaft is korter en de lie is vlakker, om een hook te voorkomen.

Je hebt echter wel de voordelen van een 'wood-clubhoofd'. Het zwaartepunt ligt laag (voor een hoge balvlucht met weinig spin) en de Shockwave zool zorgt voor een efficiënte energieoverdracht op de bal. De hybride heeft tevens een aanpasbare hosel om de loft tot vier gaden aan te passen.

De JPX900 metal woods liggen vanaf februari 2017 in de winkel.

http://golf.mizunoeurope.com/

Prijs: € 479,- (driver), € 349,- (wood), € 279,- (hybride)