Matsuyama wint nipt, Woods achterin

De comeback van Tiger Woods duurde voor de Amerikaan een ronde te lang.

Winnaar Hideki Matsuyama maakte gedurende de week 24 birdies en eagles, precies evenveel als Tiger Woods, de man waar meer ogen op gericht waren dan op de winnaar. Maar waar de Japanner voor de derde keer op rij wist te winnen, struikelde Woods mede dankzij drie dubbele bogeys naar de finish tijdens zijn rentree.

'Ik heb goede dingen laten zien, maar ook veel te veel hele domme dingen', lachte Woods na afloop van zijn eerste wedstrijd in ruim vijftien maanden, niet eens als een boer met kiespijn. 'Ik ben vooral blij dat ik hier weer tussen de jongens was, weet wat er nog moet gebeuren, en kijk uit naar 2017.'

Woods tekende drie van de vier dagen voor een score in de zeventig: vrijdag maakte hij indruk met een 65 (-7), hij tekende voor een boven par op de openingsdag (73), twee onder par op de derde dag, maar moest op de slotdag accepteren dat het toernooi een ronde te lang voor hem had geduurd.

Mede dankzij drie dubbele bogeys stopte de teller pas bij 76 slagen (+4). De slechtste score van het complete veld zorgde ervoor dat hij op het leaderboard terugviel naar de vijftiende en voorlaatste plaats.

Aan de andere kant van het leaderboard maakte Matsuyama het nog ongewild spannend. Vlak voor het bereiken van het keerpunt stond hij ruim voor, maar met de finish in zicht nam zijn voorsprong af en drong Stenson stevig aan. De marge van de in topvorm verkerende Japanner bleek echter groot genoeg om voor de vierde keer in acht weken tijd te winnen.

Einduitslag

Foto: Getty Images