Vincent de Vries greenkeeper van het jaar

De greenkeeper van de Hoge Kleij is door zijn vakgenoten gekozen tot greenkeeper van het jaar.

Of het gras op de baan bij Leusden ook het beste van het land is, daar zullen de meningen over uiteen lopen. Dat op de Hoge Kleij de beste greenkeeper van het jaar werkt, is sinds gisteren niet langer voer voor discussie.

Uit verschillende kandidaten (Andrew Knott van De Turfvaert, Freek Hendrickx van Prinsenbosch, Melissa Minnaard van The International en Jeroen Vingerhoets van Prise d'Eau Golf) werd de greenkeeper die zelf handicap 6,7 heeft, verkozen tot de beste onder zijn gelijken.

De Vries, al jaren werkzaam op de Hoge Kleij en daar geroemd om zijn kennis en zijn bereikbaarheid, helpt daarnaast al jaren mee bij het KLM Open en was daar het afgelopen jaar ook actief in de rol van caddie aan de zijde van Wouter de Vries.

In een interview in het vakblad 'De Greenkeeper' zei De Vries eerder dit jaar dat het zijn streven is de baan waar hij werkt aantrekkelijk te houden voor grote toernooien, zonder daarmee de leden tekort te doen. 'Mijn enige doel is dat mensen zeggen: wauw, dit is een mooie baan; hier wil ik terugkomen.'