TaylorMade M1 en M2 ijzers

Afstand en vergevingsgezindheid staan centraal bij zowel de verbeterde M2 game-improvers als de nieuwe, compactere M1 ijzers.

Afstand en vergevingsgezindheid staan centraal bij zowel de verbeterde M2 game-improvers als de nieuwe, compactere M1 ijzers.

Naast de nieuwe M1 en M2 metalwoods introduceert TaylorMade begin volgend jaar ook twee nieuwe ijzers in deze families. Ze slaan hoog, ver en makkelijk, zonder dat je inlevert op gevoel en consistentie. Om dit te bereiken combineerden de ontwerpers de Speed Pocket zoolsleuf van de RocketBladez ijzers met de Face Slots in het clubblad van de RSi ijzers en het lage zwaartepunt van de M2 ijzers van het afgelopen seizoen.å

De 2017-versie van de M2 ijzers heeft een clubhoofd met laag zwaartepunt (voor een hoge balvlucht) en een clubblad met een hoog trampoline-effect (voor veel balsnelheid). Hiervoor moest er flink in het origineel worden 'gesneden'. De toplijn is 33% dunner dan bij zijn voorganger, terwijl de Speed Pocket 20% dieper is en een 33% dunnere voorkant heeft. Dit helpt dun geraakte ballen de lucht in.

Naast de sleuven in het clubblad en de zool (die de balsnelheid ook bij slecht contact op peil houden), zitten er ook inkepingen in de hosel, die hierdoor vijf gram minder weegt en beter te buigen is.

Om ondanks het slechts 1,5 mm dikke clubblad en al die sleuven toch een goed gevoel en geluid te krijgen, maakt TaylorMade gebruik van koolstoffiber 'ribben' en dempende materialen, die op strategisch plekken in het clubhoofd zijn geplaatst.

Bij de M1 ijzers worden dezelfde technologieën gebruikt, maar dan in een iets compacter clubhoofd. Deze ijzers bieden hierdoor naast balsnelheid en vergevingsgezindheid ook meer controle en speelbaarheid. Om het zwaartepunt laag te houden, en de stabiliteit (MOI) en het trampoline-effect (COR) hoog, is in de teen een gewicht van wolfraam verwerkt.

De M1 ijzers hebben de looks van een ijzer voor de betere speler, maar de gewichtsverdeling (veel stabiliteit), de sleuven (veel balsnelheid) en de brede, ronde zool (goed grondcontact) bieden volop hulp.

De ijzers liggen vanaf 1 maart in de winkel.

Prijs M2 (7 ijzers): € 849,- (staal), 999,- (graphite)

Prijs M1 (7 ijzers): € 1.049,- (staal), € 1.249,- (graphite)

www.taylormadegolf.com