TaylorMade TP5 golfballen

De nieuwe TP5 en TP5x golfballen bestaan uit vijf lagen, waardoor ze volgens TaylorMade optimaal presteren met elke club in de tas.

De nieuwe TP5 en TP5x golfballen bestaan uit vijf lagen, waardoor ze volgens TaylorMade optimaal presteren met elke club in de tas. Ze leveren zowel meer afstand als meer controle en spin, zonder dat je inlevert op prestaties rond de green.

Beide modellen hebben een snelle kern met een totale compressie van 83 voor de TP5 en 90 voor de TP5x. De kern is onder te verdelen in een zeer flexibele binnenkern, een medium buitenkern en een stevige mantel. Dit resulteert in minder spin en meer balsnelheid bij volle slagen.

Rond de kern zitten een Dual-Spin cover, bestaande uit een stevige binnencover en een zachte buitencover van urethaan. De hardere binnencover duwt de zachte buitenlaag als het ware in de groeven van je wedge, wat volgens de ontwerpers zorgt voor veel spin en controle rond de green.

De TP5 heeft een buitencover van één millimeter dik, wat zorgt voor een zachter gevoel bij alle slagen en een middelhoge balvlucht. De iets hardere TP5x heeft een nog dunnere cover (0,5 millimeter), voor een hoge vertrekhoek en lage spin, wat resulteert in nog meer lengte.

Prijs: € 58,- (dozijn)

www.taylormadegolf.com

Golfers Magazine zegt: 'Jason, Sergio, Justin en Dustin zeggen allemaal dat ze met de nieuwe bal verder slaan. Leuk voor ze, maar zij hebben een swingsnelheid waar wij alleen maar van kunnen dromen (en bovendien betaalt TaylorMade hun rekeningen).'

'De vraag is dus of de TP5 en TP5x ook geschikt zijn voor de amateurgolfer? Beslist, al zal het gezien het prijsniveau vooral voor de betere golfer zijn, die flink wil betalen voor optimale prestaties. De claims van TaylorMade worden waargemaakt: rond de green bieden de ballen volop spin, terwijl die met de driver juist zeer laag is. Ondanks de hoge balvlucht blijven ze ook in de wind stabiel (hier helpt waarschijnlijk ook de lage spin bij) en de duurzaamheid is heel redelijk.'

'Is het genoeg om de Pro V's naar de kroon te steken? Qua prestaties en zelfs gevoel zijn ze aan elkaar gewaagd, maar de topmodellen van Titleist zijn niet voor niets al zeventien jaar nummer 1 in golfballenland. Dat zal niet snel veranderen. Dit neemt overigens niet weg dat de Tp5 en TP5x een testrondje meer dan waard zijn als je veel van je golfbal eist.'