Odyssey Works '17 putters

De nieuwe O-Works putters zijn uitgerust met een insert die de bal meer topspin geeft, zodat deze beter en consistenter rolt.
@media (max-width: 679px){#fig-65e6d73abfbcc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e6d73abfbcc img{#fig-65e6d73abfbcc img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-65e6d73abfbcc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e6d73abfbcc img{#fig-65e6d73abfbcc img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-65e6d73abfbcc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e6d73abfbcc img{#fig-65e6d73abfbcc img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-65e6d73abfbcc img.lazyloading{background: #eee;}#fig-65e6d73abfbcc img{#fig-65e6d73abfbcc img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}

De nieuwe O-Works putters zijn uitgerust met een insert die de bal meer topspin geeft, zodat deze – zelfs met een niet-perfecte putting stroke – beter en consistenter rolt.

Om de consistentie bij het putten te optimaliseren, wil je dat de bal na impact zo snel mogelijk gaat rollen (en dus zo kort mogelijk glijdt of stuitert). Om dit te bereiken, hebben de ontwerpers van Odyssey de zogenaamde Microhinge Face Insert ontworpen. In deze insert van elastomeer is een metalen plaat met allemaal kleine haakjes gesmolten, die bij impact terugveren en de bal vervolgens topspin geven, zodat hij beter rolt.

Het contrastrijke Versa oplijnsysteem met witte en zwarte blokken is uitgebreid met dwars geplaatste rode strepen, wat nog meer houvast biedt om de putter goed haaks op het doel te zetten. Dat is essentieel, want als je bij een putt van twee meter 2 graden verkeerd oplijnt, zal de bal waarschijnlijk de hole al missen. 

De O-Works '17 putters komen beschikbaar in de bekende modellen van Odyssey, die we ook wekelijks op de tour zien. Er zijn vijf blades (#1, #1 Tank, #1 Wide, #2 en #9) en zes mallets (#7, #7 Tank, R-Line, R-Line CS, V-Line Fang CH en 2-Ball). Bij meerdere modellen kun je zelfs kiezen voor een wit-zwart-witte of zwart-wit-zwarte uitvoering.

De Tank-modellen hebben een counterbalanced gewichtsverdeling met een zwaarder clubhoofd en een zwaardere shaft. Hierdoor haal je de handen en polsen uit het spel en gebruik je meer de grote spieren, wat moet resulteren in een consistentere puttingstroke. Volgens Callaway wijzen tests uit dat maar liefst 60% van de golfers met deze modellen een consistentere swingbaan had.

Prijs: € 239,- / € 259,- (2-Ball)

www.odysseygolf.com

Golfers Magazine zegt: 'Om zoveel mogelijk controle over de afstand te hebben, wil je dat de bal na impact zo snel mogelijk gaat rollen (en dus zo min mogelijk glijdt of stuitert). De meeste producenten willen dit bereiken met groeven in het clubblad, maar Odyssey probeert het voor het eerst met flexibele, L-vormige haakjes.'

'En met succes. Ze brengen de bal overtuigend aan het rollen, maar misschien nog wel belangrijker is het solide gevoel en geluid van de nieuwe insert. Nog nooit wist Odyssey met een insert de feedback van staal zo goed te benaderen, wat een groot pluspunt is met de zachte ballen van tegenwoordig.'

'De SuperStroke Counter Core grip heeft een platte bovenkant en een gestikte achterkant en ligt heel plezierig in de hand. Oddyssey laat weer overtuigend zien waarom ze bij zoveel tourspelers in de tas zitten.'

Laatste nieuws