Verlaar Jr wint in Qatar

Met een score van zes onder par heeft Pierre Verlaar Jr beslag gelegd op de titel van het Qatar Amateur.

Niet alleen in Dubai krijgt Joost Luiten gezelschap van een landgenoot, ook in de Qatar Masters speelt er nog een landgenoot mee. 

Pierre Verlaar Jr verdiende dankzij zijn zege in het Qatar Amateur niet alleen een mooie beker, door de zege mag hij zich eind januari melden aan de start van de wedstrijd van de Europese Tour.

'Ik ben echt superblij dat ik straks mijn allereerste wedstrijd op de Europese Tour mag spelen', reageerde de achttienjarige speler van de Dutch Futures vanzelfsprekend opgetogen vanuit de woestijnstaat.

Op de Doha Golf Club ging de Nederlander drie keer rond in zeventig slagen voor een totaal van zes onder par en bij het opmaken van de rekening bleek dat ruim genoeg voor de zege in het toernooi waar hij vorig jaar ook al goed presteerde maar toen een startbewijs voor de Qatar Masters misliep doordat hij in een play-off net te kort kwam.

'Ik speel heel constant de laatste tijd en ging hier naar toe om te winnen. Ik kon vandaag echt heel laag gaan alleen lukte dat niet door een paar foutjes. Ik maak deze week drie keer twee onder par en gelukkig was dat genoeg.'

Einduitslag