Wilson Staff D300 metalwoods en ijzers

Snelheid en afstand staan centraal bij de nieuwe D300 game-improvement clubs van Wilson Staff.

Snelheid en afstand staan centraal bij de nieuwe D300 game-improvement clubs van Wilson Staff. De driver, woods en hybrides zijn heel licht en hebben aerodynamische vinnetjes op de kroon om maximale clubhoofdsnelheid te genereren. Bij de D300 ijzers zorgt een extreem flexibel clubblad voor meer balsnelheid.

Volgens Wilson Staff is de D300 driver een van de lichtste aanpasbare driver op de markt. Het clubhoofd weegt maar 202 gram en in totaal komt de driver niet boven de 273 gram. Hierdoor moet je 'm sneller kunnen swingen, waardoor je de bal dus verder slaat. Ook de aerodynamica van het clubhoofd (met opvallende Micro Vortex Generators bovenop de kroon) helpt om de luchtweerstand te verminderen en de clubhoofdsnelheid te vergroten.

Dankzij een aanpasbaar gewicht in de zool is het gewicht zelfs nog verder terug te brengen, terwijl de balvlucht kan worden beïnvloed met een aanpasbare hosel (loft één graad omhoog of omlaag en een drawinstellingen voor alle drie de lofts). De D300 is beschikbaar met 9º, 10,5 en 13º loft.

De lichtgewicht D300 fairwaywoods (15º, 18º en 21º) en hybrides (17º tot 31º) zijn ook uitgerust met de aerodynamische vinnen op het clubhoofd en hebben een dun en flexibel clubblad van sterk Carpenter 455 roestvrijstaal. Het resultaat: veel clubhoofd- en balsnelheid. Bij de hybrides hebben de sterkere lofts een iets groter clubhoofd, wat de vergevingsgezindheid ten goede komt.

De Matrix Speed Rulz A-Type shaft van de metal woods wegen allemaal niet meer dan rond de vijftig gram.

De familie wordt gecompleteerd door de D300 ijzers. Deze super game-improvers voor de hoge handicapper hebben net als hun voorgangers een clubblad met FLX Face Technology, dat maar voor 26% aan het de rest van het clubhoofd vast zit. Ofwel: 74% zweeft, waardoor het clubblad zeer flexibel is en de bal na impact met grote snelheid vertrekt.

De duidelijk zichtbare Power Holes aan de zijkanten zijn gevuld met urethaan, wat volgens Wilson Staff resulteert in zacht gevoel en geluid. Bijkomend voordeel van deze sleuven rond het clubblad is dat er gewicht is bespaard, dat vervolgens in de hiel en teen is geplaatst. Dit zorgt voor extra stabiliteit als de bal het midden van het clubblad mist (hoog moment of inertia of traagheidsmoment) en helpt de bal de lucht in.

De D300 set is samengesteld uit een ijzer-5 t/m 9, plus een PW, GW en SW. Je kunt standaard kiezen voor een KBS Tour 80 shaft of een Matrix Rulz A-Type 54 graphite shaft.

Van zowel de driver, woods, hybrides als ijzers zijn er ook vrouwenversies beschikbaar (boven). De D300 lijn ligt vanaf deze week in de winkel.

Prijs: € 350,- (driver), € 200,- (wood), € 180,- (hybride), € 750,- (7 ijzers staal), € 850,- (7 ijzers graphite)

www.wilson.com