Callaway Mack Daddy Forged wedges

De nieuwste Mack Daddy wedge van Callaway is gesmeed van zacht staal en heeft een extra groef onderaan het clubblad om meer spin te genereren.

De nieuwste Mack Daddy wedge van Callaway is gesmeed van zacht staal en heeft een extra groef onderaan het clubblad om meer spin te genereren. Een progressief zwaartepunt en rechte leading-edge bieden goede golfers optimale controle.

Met specialist Roger Cleveland achter de tekentafel maakt Callaway de laatste jaren grote sprongen op het gebied van wedges. Voor de delicate slagen rond de green wil je zowel maximale controle als veel gevoel, en Callaway denkt de ideale combinatie gevonden te hebben met de Mack Daddy Forged.

'Roger werkt veel met tourprofessionals en begrijpt de nuances die ze wensen in het uiterlijk, het gevoel en de prestaties van een wedge', zegt Dr. Alan Hocknell, vice-president R&D van Callaway. 'Voeg daar zijn uitgebreide productiekennis aan toe en het resulteert in een ultra-premium wedge.'

De Mack Daddy Forged is gesmeed van zacht 1025c staal, wat zorgt voor solide gevoel en veel feedback. Het ontwerp heeft nauwelijks offset en een rechte teen en leading-edge (voorste rand van de zool), wat vooral de betere golfer zal aanspreken. De gewenste controle wordt gerealiseerd door een patroon van zestien groeven, waarvan de onderste heel laag op het clubblad zit, wat volgens de ontwerpers zorgt voor maximale spin.

De nieuwe 'R sole grind' heeft de vorm van een halve maan en is uitgerust met mid-bounce, wat hem speelbaar maakt van veel verschillende liggingen en volop mogelijkheden biedt om verschillende soorten pitches en chips uit te voeren.

Om de balvlucht te optimaliseren – voor zowel korte slagen rond de green als bij approaches naar de vlag – ligt het zwaartepunt bij elke loft anders. Callaway doet dit door te variëren met de diepte van de vier opvallende gaten aan de achterkant.

De Mack Daddy Forged is verkrijgbaar van 50º tot 60º, met één bounce-optie per loft. Je kunt kiezen voor een 'satijnchromen' of 'geborstelde leistenen' finish.

Prijs: € 169,-

www.callawaygolf.com