Callaway Chrome Soft X en Supersoft ballen

Callaway breidt zijn assortiment ballen uit met de Chrome Soft X, voor spelers met een hoge swingsnelheid.

Callaway breidt zijn assortiment ballen uit met de Chrome Soft X, voor spelers met een hoge swingsnelheid. Daarnaast krijgt de Supersoft een upgrade, waardoor hij iets meer spin genereert terwijl je wel hetzelfde zachte gevoel houdt.

De populaire Chrome Soft genereerde voor sommige tourspelers te weinig spin, wat Callaway ertoe bracht de Chrome Soft X te ontwikkelen, die beter presteert bij hoge swingsnelheden.

De 4-piece bal heeft een Dual SoftFast kern met een iets hardere compressie dan de normale Chrome Soft en een dunnere urethanen cover. Dat levert bij een hoge swingsnelheid meer balsnelheid op, en bij alle slagen (driver, ijzers en wedges) meer spin. Hierdoor wordt het dus makkelijker om de bal te manoeuvreren en is de balvlucht wat lager (waar de Chrome Soft door zijn lage spin juist een rechte, hoge balvlucht stimuleert).

De binnenkern is steviger, maar ook groter, zodat de Chrome Soft X nog steeds wel een zacht gevoel geeft. Hij is volgens Callaway dan ook zachter dan de X-versies golfballen van de concurrentie.

De 2-piece Supersoft heeft een upgrade gekregen, zodat de extreem zachte bal iets verder vliegt en meer controle biedt.

Uit onderzoek van Callaway bleek dat de meeste gebruikers het gevoel van de Supersoft prima vonden, maar graag iets meer spin bij het korte spel wilden. Dat werd bereikt door de lage compressiekern iets harder te maken en de ionomeren cover wat zachter en dunner.

Het zachte gevoel blijft hierdoor hetzelfde, terwijl je volgens de makers wel extra spin (en dus controle) en balsnelheid (en dus lengte) krijgt. De bekende zeshoekige HEX-dimples zijn in een nieuw patroon gerangschikt, wat zou moeten zorgen voor een iets lagere balvlucht dan bij zijn voorganger.

Prijs: € 45,- (Chrome Soft X), € 30,- (Supersoft)

www.callawaygolf.com