Schoenen voor 2017

Ecco, FootJoy, Puma, TaylorMade en Under Armour komen met nieuwe golfschoenen voor 2017.

Het begint kennelijk ook bij de producenten weer te kriebelen, want er worden deze maanden volop nieuwe golfschoenen geïntroduceerd. We nemen de topmodellen van Ecco, FootJoy, Puma, TaylorMade en Under Armour kort onder de loep.

De Cage Pro van Ecco is uitgerust met een uniek zoolpatroon, dat optimale grip biedt maar de green minder beschadigd. Daarnaast blijft er minder gras en modder in deze zogenaamde Spydr-Grip buitenzool zitten.

Dit nieuwe Cage-model is anatomisch gevormd en volgt de natuurlijke beweging van de voet. De hiel zit 'vast', wat zorgt voor zoveel stabiliteit dat de voorvoet en de tenen meer ruimte kan worden gegund. Daarom zit de Cage Pro heel comfortabel.

Het zachte leer van het bovenwerk is behandeld met Hydromax, om het maximaal waterafstotend te maken. De zool en het bovenwerk worden via Direct Injection aan elkaar gesmolten, zodat een naadloze schoen uit één stuk ontstaat.

Prijs: € 180,-

www.golf.ecco.com

FootJoy introduceert de Pro SL, die bij de tourprofessionals al maanden goed in de smaak valt. De lichtgewicht schoen combineert een zachte, waterdichte bovenkant van high-end Pittards leer met een zoolstructuur met drie verschillende lagen.

De bovenste laag van de zool is van Fine-Tune Foam, een lichtgewicht polymeer die schokken absorbeert en een zachte basis voor je voeten biedt. De buitenzool heeft twee dichtheden: de buitenkanten zijn stevig om maximale steun te bieden, terwijl het binnenste deel zachter is voor extra comfort. De 'noppen' van hard TPU zorgen voor optimaal contact met de grond en dus de benodigde grip tijdens de swing.

Prijs: € 199,- / € 219,- (BOA)

www.footjoy.co.uk

Under Armour komt met de Spieth One, de signature golfschoen van de tweevoudig Majorwinnaar. De zogenaamde Rotational Resistance Traction moet voorkomen dat de voet in de backswing draait.

Het bovenwerk (dat waterdicht en ademend is) heeft slechts één naad, zodat de schoen minder lagen heeft, lichter is en beter past. De buitenzool heeft een zachte voorvoet voor extra flexibiliteit, terwijl de hak stevig is om voldoende stabiliteit en steun te geven.

Prijs: € 200,-

www.ua.com

TaylorMade blaast de Powerband lijn nieuw leven in. Dit model werd tien jaar geleden ontworpen om tijdens de swing maximale stabiliteit te bieden en krijgt nu een update met nieuwe technologieën.

De Powerband Boa Boost is uitgerust met 'banden' die de middenvoet vastzetten en de zijwaartse beweging ondersteunen. Ze worden aangedraaid met de Boa sluiting op de tong, terwijl de hiel en de voorvoet tegen schokken wordt beschermd door het zogenaamde Boost-schuim.

Dit materiaal zorgt niet alleen voor comfort, maar slaat volgens de makers tijdens het lopen ook energie op, wat vervolgens weer wordt teruggegeven, zodat je minder moe wordt. De nieuwste Powerband heeft een rondere teen en bredere voorvoet gekregen.

Prijs: € 200,-

www.taylormadegolf.com

Puma Golf komt met een hele lijn Disc schoenen. Er zijn verschillende modellen voor mannen, vrouwen en junioren, maar ze hebben één ding gemeen: het veterloze Disc-sluitsysteem. Het systeem werd oorspronkelijk gebruikt bij renschoenen en werkt met interne, stalen draden, die de schoen naadloos om je voet sluiten.

Vaandeldragers van de lijn zijn de TitanTour Ignite Disc en de TitanTour Ignite Premium, die bovenwerk van hoge kwaliteit volnerfleer hebben: duurzaam, zacht en waterdicht. Tussen de binnen- en buitenzool zit Ignite Foam, veerkrachtig materiaal dat energie opvangt en retourneert als je loopt. Flexgroeven in de zool zorgen ervoor dat je voet natuurlijk kan bewegen.

Prijs: € 180,- / € 220,-

www.pumagolf.com