Luiten haalt weekend

Dankzij een ronde in twee onder par haalde Luiten de cut in Abu Dhabi.

De Nederlandse nummer 1 had geen slag meer moeten gebruiken of hij had een vrij weekend gehad. Met een totaal van twee onder par na twee dagen heeft hij echter nog twee dagen om zich een weg naar boven te spelen op het leaderboard.

Na de eerste ronde in level par was duidelijk dat Luiten de tweede ronde van zijn openingswedstrijd hoe dan ook onder par moest spelen om door te mogen in de woestijn met een cutline die naar verwachting op -1 of zelfs -2 zou komen te liggen.

Halverwege de ronde stond de nummer 59 van de wereld na acht parren en een bogey aan de verkeerde kant van de cutline. Na de turn stelde Luiten echter orde op zaken. Drie birdies - op de par-5 tiende, de par-3 twaalfde en de par-4 dertiende - waren genoeg om naar de goede kant van de cutline te gaan, die aan het eind van de middag op -2 lag.

Om nog een rol van betekenis te gaan spelen op het toernooi waar Luiten zo vaak goed presteerde, moet er in het weekend flink lager worden gegaan. Op de Abu Dhabi GC sta je halverwege de wedstrijd met -8 nog maar net bij de beste tien, terwijl Martin Kaymer - al drie keer eerder winnaar op wat hij vanzelfsprekend zijn lievelingsbaan noemt - met -12 aan kop gaat.

Leaderboard

Later meer

Singapore Open

In het Singapore Open slaagde Johannes Veerman er niet in het weekend te halen. Hoewel de tweede ronde door invallende duisternis niet kon worden afgemaakt, was al duidelijk dat hij met een score van +3 teveel slagen had gebruikt om door te mogen spelen op de wedstrijd van de Asian Tour.

Leaderboard

 

(Foto: Getty Images)