Schema Challenge Tour bekend

Nederland ontbreekt ook in 2017 op het deze week gepubliceerde schema van de Challenge Tour.

Nederland ontbreekt ook in 2017 op het deze week gepubliceerde schema van de Challenge Tour.

Traditioneel opent het Kenya Open de dans van het nieuwe seizoen. De Muthaiga Golfclub is gastheer, de baan waar Jan Dorrestein (twee keer) en Maarten Lafeber ooit succesvol waren.

Maarten Lafeber is een van de Nederlanders die dit seizoen in actie komen, net als Jurrian van der Vaart (foto boven), Darius van Driel, Reinier Saxton, Wil Besseling en Daan Huizing.

Helaas wordt er ook in 2017 geen toernooi van de Europese eerste divisie in ons land gespeeld. Wel doet het circuit opnieuw onze zuiderburen aan: de KPMG Trophy die van 8 tot en met 11 juni op Royal Waterloo wordt gespeeld.

Vooralsnog staan er 26 toernooien in twintig landen op de kalender. Nieuw is onder andere een matchplayoernooi, dat van 18 tot en met 21 mei plaats zal vinden. Na 36 holes strokeplay gaan de besten door naar het matchplay deel dat uit partijen over negen holes bestaat.

De finale zal van 1 tot en met 4 november in Oman worden gespeeld. De beste 45 spelers mogen daar aan de start verschijnen. De nummers een tot en met vijftien van de jaarranking promoveren naar de Europese Tour van 2018. 

TBC - moet nog worden bevestigd