Qualifying School naar Lumine

Na zeven jaar PGA Catalunya verhuist de golfmarathon naar een andere locatie

Zeven opeenvolgende jaren was PGA Catalunya gastheer van Final Stage van Qualifying School. De golfmarathon met als inzet een speelrecht op de Europese Tour werd gespeeld op de twee banen van het resort, met altijd de laatste twee rondes op de lastige Stadium Course.

Heel wat landgenoten haalden er een kaart, vaker gingen ze er teleurgesteld vandaan waardoor PGA Catalunya een naam is die bij de topspelers op zijn minst gemengde gevoelens oproept.

Vanaf dit jaar zullen de tranen van verdriet of geluk stromen op een andere locatie nu de Lumine Golf and Beach Club als nieuwe gastheer is aangewezen. De baan aan de rand van toeristenplaats Salou (Iets meer dan een uur zuidelijk van Barcelona) is geen onbekende voor de topspelers in spé: de afgelopen vijf jaar waren de door Greg Norman ontworpen banen al gastheer van Second Stage.

'Lumine heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een uitstekende locatie voor Qualifying School en ik heb er dan ook geen enkele twijfel over dat het complex een uitstekend gastheer voor Final Stage zal blijken', aldus Mike Stewart namens de Europese Tour bij de bekendmaking van de nieuwe locatie.

Final Stage vindt dit jaar plaats van 11 tot en met 16 november.

(Foto: Golfsupport)