Sterk slot Luiten

Joost Luiten bewaart beste ronde voor het laatst.

‘Het ging eindelijk een beetje lopen’ zei Luiten na de laatste ronde. 'De putter deed het vandaag gelukkig weer,'  vatte hij in een moeite door samen waar het deze week aan ontbroken had in Qatar.

De eerste negen van de slotdag zag het er nog niet naar uit dat Luiten terrein zou gaan winnen in de tweede wedstrijd van de Desert Swing, maar op de back-nine trapte de Nederlander het gas toch nog even flink in. 

Luiten maakte vijf birdies op tien, twaalf, veertien, zestien en achttien waarmee hij het toernooi besloot met een 67 (-5), zijn enige ronde onder de zeventig van de week. 

In het klassement deed Luiten met de goede slotronde ook goede zaken. Met een gedeeld 21ste plaats verliet hij Qatar en keek hij hoopvol vooruit naar Dubai waar komende week de volgende wedstrijd van de Europese Tour wordt gespeeld.

'Dit geeft vertrouwen en kan ik meenemen naar Dubai en verder op bouwen voor de rest van het seizoen. Hopelijk is die weg omhoog nu ingezet!'

De overwinning in Qatar was voor Jeunghun Wang. De Koreaan had een verlenging nodig om Joakim Lagergren en Jaco van Zyl terug te wijzen, maar lang duurde de play-off niet. Al op de eerste extra hole schudde de Koreaan de Zweed en de Zuid-Afrikaan definitief van zich af voor zijn derde overwinning op de Europese Tour

Einduitslag