Luiten en Van Driel in middenmoot, Woods stelt teleur

Publiekstrekker Tiger Woods staat bijna helemaal onderaan het leaderboard in Dubai

Van onze speciale verslaggever - Friso Leunge

De eerste dag van de Desert Classic op de Emirates Golf Club in Dubai, kende een teleurstellend slot voor Joost Luiten en Darius van Driel. Beide Nederlandse deelnemers verloren na een goede ronde slagen op de laatste holes. Joost, gestart op hole 10, eindigde op -1 na bogeys op 7 en 9. Van Driel verprutste de in twee slagen haalbare par 5 18de met een double bogey om +1 voor de dag te eindigen. Voor publiekstrekker Tiger Woods (+5) lijkt de cut buiten bereik.

Tiger Woods startte om 8.30 lokale tijd en zijn ruim aanwezige bodyguards stonden er de eerste holes een beetje verloren bij tussen de weinige toeschouwers die net als de voormalige nummer 1 van de wereld, de wekker extra vroeg hadden gezet. Woods zag er fit en afgetraind uit, al leek hij in de aanvangsfase wat last te hebben van zijn rechterbeen. Maar écht last heeft Tiger op dit moment vooral van een gebrek aan wedstrijdritme. Gevolg: kleinere en grotere slordigheden en een kaart waar na 18 holes geen enkele birdie op te vinden was en maar liefst vijf bogeys.

Luiten deed het een stuk beter, al had er net als voorgaande keren ook deze ronde wel meer ingezeten. Een solide -3 of beter glipte de laatste holes door zijn vingers met twee onnodige bogeys. Toch is de Emirates Golf Club een baan die Luiten ligt, dus een toppositie op zondag is zeker nog haalbaar.

Darius van Driel, die met een wildcard tot het toernooi was toegelaten, speelde een puike ronde die helaas werd ontsierd door twee lelijke double bogeys, op 5 en 18. Maar met +1 heeft de Hagenaar zeker nog kansen het weekeind te halen.

Aan kop gaat de Spanjaard Sergio Garcia, die optimaal profiteerde van de windarme ochtendgroep en met -7 zijn eerste dag afsloot.

Leaderboard

Bij de afslag van Woods was de baan nog nagenoeg verlaten.

(Foto en video: Friso Leunge)