Cobra King Pur wedges

De nieuwe King Pur wedges hebben een ruwe, roestvrijstalen finish, die volgens Cobra zorgt voor maximale spin – en dus controle – rond de green.

De nieuwe King Pur wedges hebben een ruwe, roestvrijstalen finish, die volgens Cobra zorgt voor maximale spin – en dus controle – rond de green. Er zijn drie zoolafwerkingen (grinds) beschikbaar, voor verschillende soorten slagen of grondcondities.

De clubhoofden zijn van Raw 302 roestvrijstaal, wat ze een matte finish geeft, die nauwelijks glinstert in de zon. Het clubblad is uitgerust met zeer precies gefreesde groeven, die bij de hogere lofts (56º-60º) breder zijn en dichter bij elkaar zitten, terwijl ze bij de lagere lofts smaller en dieper zijn

Deze verschillende groevenpatronen zorgen voor meer consistentie door de set, omdat ze de spin en de balvlucht optimaliseren voor zowel korte slagen als langere approaches. Rond de green wil je immers maximale spin en controle met lage swingsnelheden, terwijl je bij langere slagen met hogere swingsnelheden wilt voorkomen dat de bal te hoog vliegt.

De nieuwe groeven worden gecombineerd met Variable Face Roughness, een freestechniek die zowel ruwheid van het clubblad maximaliseert als het toegestane volume van de groeven. Alles om zoveel mogelijk spin te genereren.

De King Pur wedges zijn beschikbaar met lofts van 52º tot 60º en drie sole grinds, zodat je ze kunt afstemmen op je swing (steil of vlak) en de grondcondities waarmee je meestal te maken hebt. Kijk naar de diepte van je divots om te ontdekken welke bounce en zool het best bij jouw swing passen.

De Versatile heeft medium bounce (8º-10º), een afgeronde leading-edge en een aflopende hiel en teen, wat hem veelzijdig maakt voor een medium en harde ondergrond. De Classic is met zijn hogere bounce (11º-12º) en progressief breder wordende zool geschikt voor alle omstandigheden. En de WideLow heeft een brede zool met lage bounce (4º-7º) en werkt volgens de designers het best bij een medium of zachte ondergrond.

Prijs: € 139,-

www.cobragolf.com