Palmer en Bryan op kop, Pieters uitgeschakeld

Pieters is halverwege de Honda Classic klaar met spelen

Dat de ene week de andere niet is, merkte Thomas Pieters deze week ook weer eens. Na zijn knappe tweede plaats in het Genesis Open van vorige week, lukte het hem deze week niet eens het weekend te halen op de PGA Tour. 

Na een eerste omloop in twee boven par (vijf bogeys en drie birdies) wist de Antwerpenaar dat een score onder par nodig was op de tweede dag op PGA National, maar daar slaagde hij niet in. Pieters hield zijn kaart weliswaar aanzienlijk schoner dan in de openingsronde (slechte één bogey), maar hij maakte ook te weinig birdies (eveneens slechte een) om laag - of in elk geval lager - te gaan.

Na rondes in 72 en 70 slagen, en met een totaalscore van twee boven par, miste de Belg de cut, die op level par kwam te liggen, op twee slagen.

Aan de andere kant van het leaderboard van de Honda Classic is er halverwege de wedstrijd nog veel om voor te spelen. Leider van de eerste ronde Wesley Bryan hield prima stand na een 64 in de openingsronde maar moest ondanks een uitstekende 67 toezien dat Ryan Palmer (foto) samen met hem als koploper het weekend in ging, terwijl Rickie Fowler (-8), Anirban Lahiri (-7) en CT Pan en Graem DeLaet op -6 ook nog dicht in de buurt staan.

Leaderboard

(Foto: Getty Images)