Luiten levert iets in

Net als op de eerste dag tekende de Nederlander voor een score net onder par.

Op moving day bewoog de Nederlander een paar plaatsen de verkeerde kant op. De score van -1 in de derde ronde was niet genoeg om terrein te winnen, al staat hij nog altijd bij de beste twintig.

'Aan de derde ronde houd ik en heel gemengd gevoel over. Positief was dat ik vier makkelijke birdies maakte, het minder positieve was dat de putter ijskoud was met drie drieputts', schreef hij op zijn website. Daar gaf hij ook een verklaring voor de straf die hij op de par-3 derde hole opliep: 'Ik raakte het gras achter de bal waardoor de bal omhoog popte en ik hem nog een keer raak in de doorzwaai, dubbeltouch dus, strafslag en een dubbele bogey.'

Luiten verloor niet alleen op de derde terrein, ook op de par-4 negende leverde hij een slag in (drieputt vanaf een kleine twintig meter), net als op de par-3 dertiende (gemiste green, chip, twee-putt), maar daartegenover stonden genoeg birdies (op hole een, zes, elf en twaalf) om toch onder par te eindigen op de lastige maar fraaie baan in Mexico waar de strijd nog lang niet beslist is. 

De Nederlandse troef staat met nog een ronde te spelen op -4 (T18) nog altijd kansrijk voor een top-10 finish, terwijl voor de overwinning ook nog een mannetje of zes in de race zijn.

Justin Thomas voert het veld aan met een score van -12 na zijn tweede opeenvolgende 66 en een geweldige hole in one op de par-3 dertiende. Dustin Johnson tekende voor dezelfde score (na eveneens twee opeenvolgende 66's) en staat tweede op -11, Rory McIlroy en Phil Mickelson volgen op -10, terwijl ook Jon Rahm en Lee Westwood met -9 nog lang geen outsider genoemd mogen worden voor de titel in het sterk bezette toernooi.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)