Callaway Sure Out wedge

Samen met Hank Haney – de jarenlang met Tiger werkte – heeft Callaway de Sure Out wedge ontwikkeld, die je makkelijker uit het zand of de rough helpt.

Samen met Hank Haney – de jarenlang met Tiger werkte – heeft Callaway de Sure Out wedge ontwikkeld. Zoals de naam al doet vermoeden, zou deze club je makkelijker uit de bunker en de rough moeten helpen.

De zool van de wedge heeft veel ronding (camber) en bounce (achterkant lager dan de voorkant), waardoor hij makkelijk door het zand en het dikke gras glijdt, zonder dat hij zich ingraaft. Met lofts van 58 en 64 graden hoef je het clubblad in de bunker niet eens open te zetten, wat de kans op te vet geraakte ballen vermindert.

'Veel golfers hebben problemen met het korte spel', aldus Haney. 'De Sure Out wegde kan ze daarbij helpen. Het ontwerp maakt de lastige slagen rond de green een stuk makkelijker.'

Naast de vergevingsgezinde, brede zool heeft de wedge een groot clubblad, wat goed balcontact makkelijker maakt en helpt om je afstanden te controleren. De 17 groeven hebben een 'agressief design' voor veel spin. De lichtgewicht stalen en graphite shafts zijn speciaal ontworpen voor maximaal gevoel en feedback.

Prijs: € 119,-

www.callawaygolf.com

En Haney is niet te beroerd om meteen wat tips te geven om uit de bunker te komen, een flopshot zacht te laten landen, of een solide pitch te slaan.