Tiger mist ook Arnold Palmer Invitational

Tiger Woods tobt voort

Het is nauwelijks nog nieuws te noemen, en toch zorgt het voor een rimpeling in de golfvijver. Tiger Woods meldt zich officieel af voor het Arnold Palmer Invitational op Bay Hill, het toernooi van de PGA Tour dat voor volgende week op de kalender staat.

'Als gevolg van het herstel van mijn rug en de voorgeschreven rust ben ik helaas niet in staat mee te doen aan het Arnold Palmer Invitational dit jaar. Ik ben zeer teleurgesteld omdat ik - zeker dit jaar - Arnold eer had willen bewijzen. Dit toernooi had ik zeker niet over willen slaan. Arnold betekende veel voor mij en mijn familie: ik zag hem als een vriend en mijn kinderen zijn geboren in een Winnie Palmer ziekenhuis. Hij wordt enorm gemist en kan nooit echt worden vervangen', bewees Woods eer aan de afgelopen september overleden King.

Woods won het toernooi van Arnold Palmer maar liefst acht keer, waaronder vier opeenvolgende jaren van 2000 tot en met 2003. De laatste keer dat Woods de beste was op Bay hill was in 2013 toen hij Justin Rose twee slagen achter zich wist te houden na 72 holes

De laatste zin van het korte bericht op zijn website, was minstens zo veelzeggend als het feitelijke afmelden.

'Er is op dit moment geen tijdpad voor mijn terugkeer in golf, maar mijn behandelingen gaan door en gaan goed.'

Na een jaar revalideren, na een korte rentree, lijken de rugklachten in veel heftiger mate terug dan hij en zijn management in Dubai deden voorkomen. De kans dat Woods fit genoeg is om over een kleine maand mee te doen aan The Masters, dat hij precies twintig jaar geleden voor het eerst won, wordt daarmee weer een stukje kleiner.

(Foto: Getty Images)