Lafeber: achttien jaar later

Een van de deelnemers aan het Kenia Open op Muthaiga is oud-winnaar Maarten Lafeber.

De huidige bondscoach / speler won het kampioenschap in 1999, op dezelfde baan als waar het seizoen 2017 van de Challenge Tour begint.

Lafeber was na een desastreus eerste seizoen als pro - op de Europese Tour - zijn kaart kwijtgeraakt en hij had zelfs geen speelrecht voor de Challenge Tour. Hij kreeg wel een wildcard voor het Kenia Open en daar maakte de toen 24-jarige speler dankbaar gebruik van.

De Eindhovenaar won met een score van 23 onder par. Hij speelde de laatste ronde op de par-72 baan bij Nairobi in 64 slagen en had drie strokes voorsprong op de rest. Lafeber eindigde dat seizoen als zevende op de Order of Merit van de Challenge Tour en promoveerde naar de Europese Tour van 2000.

Lafeber was niet de eerste Nederlandse winnaar van het Kenia Open. Jan Dorrestein veroverde de titel in zowel 1970 als 1973, maar toen bestond er nog geen Challenge Tour.

Achttien jaar later is Maarten Lafeber een van de zes Nederlanders die - volgende week - aan de start verschijnen. Ook Reinier Saxton, Daan Huizing, Jurrian van der Vaart, Darius van Driel en Wil Besseling doen mee.

Na het Kenia Open is het echter wel vier weken wachten op het volgende toernooi, dat in het ons zo vriendelijk gezinde Turkije wordt gespeeld. Daarna is er weer een gat, nu van drie weken.



Foto boven: Golfsupport.nl