FootJoy Hyperflex II schoenen

Om een betere balans tussen flexibiliteit en stabiliteit te krijgen, is het stoffen bovenwerk van de Hyperflex II voorzien van een speciaal patroon.

Om een betere balans tussen flexibiliteit en stabiliteit te krijgen, is het stoffen bovenwerk van de nieuwe generatie Hyperflex II schoenen voorzien van een kunststof patroon.

Dit FlexGrid 3.0 BioMorph, zoals FootJoy het noemt, imiteert en werkt samen met de spieren en banden van de voet. Deze kan hierdoor tijdens het lopen volledig natuurlijk bewegen, terwijl hij tijdens de golfswing extra zijwaartse stabiliteit krijgt.

'Ons doel was om structuur te bieden waar het nodig is, en flexibiliteit waar het kan', aldus Doug Robinson, vice-president golfschoenen bij FootJoy. Het rooster is zacht en flexibel, maar behoud voor lange tijd zijn vorm. Het bovenwerk van de Hyperflex II is ademend maar gegarandeerd een jaar lang waterdicht.

Aan de achterkant van de schoen zijn kunststof banden aangebracht die de hiel op zijn plaats houden en extra steun bieden.

De buitenzool is van dun maar duurzaam TPU, dat is uitgerust met Tornado spikes van SoftSpikes en speciale tractie-elementen die zorgen voor nog meer grip. Voor de middenzool is tweede generatie FineTunedFoam gebruikt, dat licht, zacht en comfortabel is.

De Hyperflex II is verkrijgbaar in navy/oranje, blauw/zilver en zwart. Er is ook een grijs/zilver model met BOA sluiting op de hiel.

Prijs: € 209,- / € 229,- (BOA)

www.footjoy.co.uk