Boshart wint eerste 'Geduld beloond'

Hij moest er lang op wachten, maar eindelijk heeft Dylan Boshart zijn debuutzege binnen.

'Twee keer eerder ben ik de afgelopen jaren in positie geweest om voor het eerst te winnen, maar beide keren gaf ik het weg. Ik ben blij dat het me vandaag wél lukte om het af te maken', reageerde de Rotterdammer opgetogen na zijn eerste overwinning op de Pro Golf Tour.

Boshart, een enorm talent bij de amateurs, kon het de afgelopen jaren maar zelden waarmaken en was zichzelf daar terdege van bewust. 

'Ik heb best een zware periode gehad op de baan, met slechte scores en minder goed spel, maar ik ben blijven knokken. Ik heb zowel mentaal als speltechnisch wat dingen veranderd en dat betaalt zich nu uit. Het spel is eigenlijk al het hele jaar lekker, vooral het lange spel voelde goed in de eerste zeven wedstrijden van het jaar. Op de greens liet ik alleen nog teveel slagen liggen. Deze week was het allemaal goed en heb ik bijna geen fouten gemaakt.'

Boshart, dit seizoen goed voor louter gehaalde cuts maar nog geen enkele toppositie, begon de derde en laatste ronde in Marokko met als koploper, en had aan een slotronde in zeventig slagen precies genoeg om met -5 landgenoot Maarten Bosch achter zich te houden.

'Met birdies op zestien en zeventien gaf ik mezelf een buffer van twee slagen met alleen nog een par-3 te gaan. Dat ik vanaf zes meter een drieputt maak mag wat mij betreft de pret niet drukken. Deze overwinning is een zet in de goede richting voor het halen van de top-5 van de Order of Merit aan het eind van het jaar. En met de nieuwe regel dat je na drie overwinningen direct promoveert heb ik er nog 'maar' twee te gaan.'

Dankzij zijn cheque van vijfduizend euro schiet Boshart omhoog op de Order of Merit waar hij nu - nog achter landgenoot Robbie van West - op de zesde plaats staan. 

De overwinning van Boshart is al de tweede wedstrijd van de Pro Golf Tour die door een Nederlander gewonnen wordt dit jaar nadat eerder Robbie van West succesvol was. Ook op de Alps Tour was het vroeg in het jaar al raak: Lars van Meijel won er enkele weken geleden zijn eerste wedstrijd.

Einduitslag

(Foto: Pro Golf Tour)