Johnson nog in de race

's Werelds nummer 1 op koers voor weer een overwinning

Op de dag van de dubbele confrontaties liet Dustin Johnson zien waarom hij op dit moment 's werelds beste golfer is. De lange Amerikaan rekende in de eerst knock-out ronde gedecideerd af met land- en naamgenoot Zach Johnson (5&4) en won 's middags ook zonder al te veel problemen van de Zweed Alex Noren, die de kwartfinale bereikte na een 3&1 zege op Brooks Koepka.

Op papier zou de halve finale ook geen groot probleem mogen zijn voor Johnson, maar A. het is matchplay, en B. tegenstander Hideto Tanihara mag dan voor het eerst van zich doen spreken in een World Golf Championship: de Japanner staat natuurlijk niet voor niets bij de laatste vier. Eerst versloeg hij verrassend Paul Casey, een ronde later moest de tot dan toe uitstekend spelende Ross Fisher (4&3 winst op Bubba Watson) zijn meerdere erkennen in de nummer 54 van de plaatsingslijst.

Aan de andere kant van het schema maken Bill Haas en Jon Rahm uit wie zich voor de finale plaatst, en puur afgaande op de cijfers, zou je je geld zetten op de jonge Spanjaard. Na in de groepsfase landgenoot Garcia uit te hebben geschakeld, maakten in de knock-out rondes Charles Howell III en Soren Kjeldsen geen schijn van kans. Eertst ging de Amerikaan met 6&4 de bietenbrug op, waarna Rahm tegen de Deen Kjeldsen nog een hole eerder klaar was: 7&5.

Zoveel rust kreeg zijn tegenstander in de halve finale niet. Bill Haas won zijn eerste partij op zaterdag met 1up van Kevin Na en versloeg daarna Phil Mickelson met 2&1 voor een plek bij de laatste vier.

Rahm heeft tot nu al zijn wedstrijden gewonnen en heeft de achttiende hole nog niet gespeeld deze week.

'Mijn spel was indrukwekkend, ook voor mezelf. Het werd beter en beter, mijn vertrouwen groeide en vandaag deed mijn putter ook nog eens wat hij moest doen', aldus de voormalige nummer 1 van de wereld bij de amateurs die - indien hij het toernooi weet te winnen - voor het eerst de top-10 van de wereld zal bereiken.

Leaderboard

(Foto: ANP)