DJ na verlenging sterker dan Spieth

Play-offs spectaculair van start

De ontknoping van het seizoen had niet beter kunnen beginnen voor de PGA Tour. Bij de invoering van de play-offs enkele jaren geleden moet de apotheose van het Northern Trust Open zijn wat de heren en dames van de organisatie voor ogen hadden: de allerbeste spelers die het tot het allerlaatst met elkaar uitmaken wie zich tot kampioen mag kronen. 

Het was precies wat de nummer 1 en 2 van de wereld deden en als dan toch een minpuntje genoemd moet worden dan is het dat de spannende tweestrijd tussen Dustin Johnson en Jordan Spieth plaatsvond in de eerste wedstrijd van de play-offs en dat het allerminst gezegd is dat het de komende weken zo spannend blijft in de afvalrace op weg naar de jackpot van de FedExCup. Maar als gisteren een voorproefje was voor wat er nog in het vat zit, dan kan de golfliefhebber zich opmaken voor een paar mooie weken. 

Johnson en Spieth eindigden na 72 holes allebei op dertien onder par, vier slagen voor runners-up Jhonattan Vegas en Jon Rahm en maar liefst zes slagen voor op de daar weer achter volgende spelers, en dus was een verlenging noodzakelijk. Daarin sloeg Johnson, die met een foutloze 66 koploper Spieth (69, onder meer dankzij een waterbal op de par-3 zesde) achterhaalde, direct toe. Met een monsterdrive over het water, dwars door de bocht van de dogleg viel hij de hole aan en werd direct beloond met de zege.

De zege op Glen Oaks betekende voor DJ alweer de vierde zege in 2017 en de zestiende uit zijn loopbaan en daarmee verstevigde hij vanzelfsprekend ook de eerste plaats op de FedExRanking en de wereldranglijst in de wetenschap dat de man die hij net versloeg op beide rankings de eerste achtervolger is. 

Einduitslag

(Foto: Getty Images)