Fun en Golf tijdens ING Private Banking Golfweek

De tweede editie van de ING Private Banking Golfweek vindt plaats van 7 tot en met 9 juli op Golfclub Prise d’Eau bij Tilburg.

De tweede editie van de ING Private Banking Golfweek vindt plaats van 7 tot en met 9 juli op Golfclub Prise d’Eau bij Tilburg.

Een evenement voor jong en oud, laat organisator TIG Sports weten, waarbij kijken, en zelf doen centraal staan en de toegang gratis is.

Grote trekpleister is ongetwijfeld Joost Luiten. Hij is op zaterdag aanwezig. Luiten zal zich bemoeien met het RAAK-evenement voor kinderen en meedoen aan een Beat the Pro-wedstrijd op de par-3 eerste hole van Prise d’Eau.

Robert-Jan Derksen introduceerde de Golfweek als dé golf experience van Nederland.

‘Het is een evenement voor jong en oud, van breedte- en topsport. Echt een week voor golfliefhebbers, te vergelijken met een North Sea Jazz Festival.’

Dat klonk wel een beetje erg aanmatigend, omdat dat laatste evenement al decennia wordt georganiseerd en jaarlijks de beste artiesten van de wereld trekt.

Tijdens de ING Private Banking Golfweek komen actieve golfers en nieuwkomers in contact met de vele facetten van golf. Er is bijvoorbeeld topsport in de vorm van een kwalificatietoernooi voor het KLM Open, waarbij Nederlandse professionals de strijd aan gaan om twee wildcards.

Ook keert de ING Cup terug, een jeugdcompetitie voor zestien golfclubs, met als inzet gratis toegang tot het KLM Open – half september – voor de hele vereniging.Zelf golfen is tijdens de ING Private Banking Golfweek ook mogelijk. De baan van Prise d’Eau is open voor publiek en er zijn gratis golflessen te volgen bij De Golf Academie. Zo zijn er ook masterclasses van bekende golfers en voor kinderen is er het jeugdprogramma RAAK.

Daarnaast zijn er tal van fun-activiteiten zoals trickshows, longest-drive competities, footgolf, het testen van nieuwste golfequipment en ’s avonds is er feest met diverse optredens.Nieuw is de toevoeging van de Legends Golf Trophy. Een team van Nederlandse sporthelden neemt het in een Ryder Cup-format op tegen een team van bekende buitenlandse ex-topsporters.De gesprekken met verschillende buitenlandse en Nederlandse spelers en team captains zijn gaande. Ronald de Boer en Ruud Gullit doen in ieder geval mee. Hockeylegende Ties Kruize is de eerste hockeyer.Ook Robert-Jan Derksen en Anne van Dam (vertegenwoordigen het Nederlandse team. Ronald de Boer had nog een primeur: hij maakte de eerste twee namen van het buitenlandse team bekend. Christian Karembeu, de Franse ex-topvoetballer is van de partij.

Volgens De Boer iemand die alles gewonnen heeft in het internationale voetbal. Ook Patrick Berger, één van de sterren van de Tsjechische ploeg bij het Europees Kampioenschap van 1996, doet mee.  

Het streven is twee teams van twaalf mensen samen te stellen.

‘Ik heb al een keer eerder aan zo’n match meegedaan’, aldus De Boer. ‘Maar dat was, in Las Vegas, zonder publiek. Ik denk dat iedereen het heel spannend zal vinden om mee te doen.’

Meer informatie op de website van het evenement: www.inggolfweek.nl