Luiten onder par, Van Dam 9e

De Nederlandse nummer 1 speelt onder par en Van Dam bovenin mee

Op de tweede dag van het Trophee Hassan II in Marokko, slaagde Luiten er wel in een score onder par binnen te brengen, ook al was het met -1 maar nipt en was er opnieuw een dubbele bogey die roet in het eten van een betere score gooide.

De 72 die Luiten vroeg op de dag binnenbracht was weliswaar drie slagen beter dan de 75 van de eerste dag - een ronde met een eagle maar ook een dubbel en zelfs een triple bogey - maar het duurde even voor zeker was of het ook genoeg was om het weekend te halen.

Luiten maakte op de tweede dag opnieuw een eagle op de par-5 twaalfde, drie birdies (op vijf, zeven en vijftien), maar ook twee bogeys (drie en vier) en dus een dubbele bogey op de par-3 zeventiende.

Halverwege de wedstrijd staat hij daarmee op +1 voor het toernooi en de gedeeld veertigste plaats. Met een marge van één slag ten opzichte van de cut die op +2 kwam te liggen. Luiten staat zeven slagen achter leider Bourdy die met -6 een van de 29 spelers onder par is.

Luiten is de enige landgenoot die het weekend haalde. De twee mannen die normaliter op een lager circuit spelen, haalden de cut allebei niet.

Reinier Saxton opende donderdag met een 76 en deed het vandaag zelfs nog een slagje slechter: 77. Met +7 voor de wedstrijd (drie birdies en tien bogeys) miste hij de cut ruim. Datzelfde geldt ook voor Dylan Boshart. De speler van de Pro Golf Tour verdiende een startbewijs voor de wedstrijd van de Europese Tour door een paar goede resultaten op zijn circuit, maar merkte in Rabat dat het niveau van de Europese Tour net even wat hoger ligt: met een 77 en een 80 eindigde hij in de staart van het klassement maar deed wel een hoop ervaring op om de rest van het seizoen op de Pro Golf Tour op voort te kunnen borduren.

Helemáál de enige Nederlander op Royal dar es Salam is Luiten overigens niet. Op hetzelfde resort als waar de heren spelen, is ook de Ladies European Tour neergestreken en daar doet Anne van Dam het vooralsnog uitstekend.

De Arnhemse staat na een 71 en een 72 nipt onder par (-1), maar net als bij de mannelijke collega's sta je daarmee hoog op het leaderboard. Van Dam gaat het weekend in als gedeeld negende, op zeven slagen achter leider Lydia Hall.

Leaderboard Europese Tour

Leaderboard Ladies European Tour

(Foto's: Golfsupport)