Luiten bouwt vertrouwen op, Van Dam in middenmoot

Met een laatste ronde in 71 slagen speelde Joost Luiten zich op de laatste dag van de Trophée Hassan II naar de gedeelde dertiende plaats.

Met een laatste ronde in 71 slagen speelde Joost Luiten zich op de laatste dag van de Trophée Hassan II naar de gedeelde dertiende plaats.

Luiten kwam op de par-73 ‘rode baan’ van de Royal Golf Dar Es Salam bij de Marokkaanse hoofdstad Rabat tot een totaal van drie onder par. Donderdag stond Luiten na negen holes op +5. Gaandeweg het toernooi begon hij steeds beter te spelen.

De dertiende plek was in ieder geval verreweg Luitens beste resultaat van het seizoen 2017.

‘Mijn spel gaat de goede kant op, dus dat geeft vertrouwen voor de komende twee toernooien in China: van 20 tot en met 23 april het Shenzhen International en van 27 tot en met 30 april het Volvo China Open’, aldus Joost Luiten op zijn website.

De zege ging naar de Italiaan Edoardo Molinari. Eerst liet hij een birdie op zeventien en een eagle op achttien noteren om net als de Ier Paul Dunne op negen onder te eindigen.

Op de eerste extra hole, de par-5 achttiende, had Molinari aan een par voldoende om zijn eerste zege op het hoogste niveau in meer dan acht en een half jaar te behalen.

Volledige eindstand via website Europese TourLadies European Tour

Elders op Royal Dar es Salam herstelde Anne van Dam zich redelijk van de teleurstellende 78 van de derde ronde. Een dubbele bogey op de par-4 achttiende voorkwam dat de Arnhemse nog bijna de top-10 bereikte, maar met drie birdies - en vooral een eagle 3 op de par-5 zeventiende - verliet Van Dam Marokko met een 71, goed voor een totaal van -4 voor de wedstrijd en de gedeeld 25ste plaats.

De zege in de Lalla Meryem Cup ging niet naar favoriet Pettersen maar naar Klara Spilkova. De Tsjechische ging op de laatste dag rond in 66 slagen en stak daarmee iedereen voorbij. Met -8 werd ze de eerste Tsjechische winnaar op de Ladies European Tour.

Volledige eindstand via de website van de Ladies European Tour

Foto: Golfsuppport.nl