Meer 'ander golf'

De Hero Challenge van vorig jaar was kennelijk succesvol genoeg om te worden uitgebreid.

De Hero Challenge van vorig jaar was kennelijk succesvol genoeg om te worden uitgebreid.

In 2016 werd het avondtoernooitje met een korte shoot-out hole geïntroduceerd tijdens het Brits Masters. De allereerste Hero Challenge werd gewonnen door Alexander Levy. De Fransman versloeg de Zweed Alex Noren in de finale.

Volgens de Europese Tour gebeurde dat met drieduizend fans rond de hole.

Gevolg van dit alles is dat de Hero Challenge in 2017 drie afleveringen kent.

Het evenement keert terug in de week van het Brits Masters (eind september), maar ook voorafgaand aan het Schots Open (half juli) en het afsluitende DP World Championship (half november) zal een Hero Challenge worden georganiseerd.

‘We willen golf op innovatieve wijze bij een nieuw publiek onder de aandacht brengen’, zegt de topman van de Europese Tour, Keith Pelley.

Dit jaar wordt tevens een nieuwe teamwedstrijd georganiseerd: de met een miljoen euro gedoteerde GolfSixes. Op 6 en 7 mei doen op de Centurions Club bij het Engelse St. Albans zestien landen mee. Voor Nederland verschijnen Joost Luiten en Reinier Saxton aan de start.

De teams worden in groepen van vier verdeeld. De beste twee gaan door naar de kwartfinales. De matches (greensomes) gaan over zes holes. Ziggo Sport zendt het toernooi rechtstreeks uit.

Eerder dit jaar vond in het Australische Perth de première van de World Super 6 plaats. Na een strokeplaykwalificatie gingen de besten door naar het matchplaygedeelte. Na een reeks van wedstrijdjes over zes holes ging de zege naar de Australiër Brett Rumford.

Nederland deed vorig jaar een flinke duit in het zakje met Beat The Pro. Ook tijdens het KLM Open 2017 zal hole 14 van The Dutch weer het toneel vormen van vaak nerveuze amateurs die proberen om de pro’s af te troeven.Foto boven: Alexander Levy won vorig jaar de eerste Hero Challenge (Getty Images)