Van Meijel beste landgenoot in Turkije, Luiten in middenmoot China

Vier van de vijf Nederlanders spelen onder par op moving day.

Niet Maarten Lafeber, Wil Besseling, Reinier Saxton of Jurrian van der Vaart is na drie dagen de hoogst geklasseerde landgenoot in het Turkish Airlines Challenge, maar Lars van Meijel, de enige van de vijf Nederlanders zonder vast speelrecht op het circuit.

Van Meijel werd afgelopen winter professional maar slaagde er niet in een kaart voor de Challenge of Europese Tour te veroveren en speelt dit jaar vooral op de Alps Tour, waar hij ook al een wedstrijd wist te winnen.

Dankzij een invite mocht hij deze week starten in Turkije, en vooralsnog maakt de in Italie opgegroeide Brabander daar uitstekend gebruik van. Na 54 van de 72 holes op Gloria staat Van Meijel knap 19e met een score van elf onder par na rondes in 70, 67 en 68 slagen.

Met die score staat Van Meijel weliswaar ruim achter de leider in de wedstrijd - Ryan Evans staat al op -20 - maar hij heeft de top-10 nog in zicht en is ruim de beste Nederlander in Belek. 

Jurrian van der Vaart staat gedeeld 39e na een 69 op moving day, dezelfde plaats als Wil Besseling en Reinier Saxton innemen. Het tweetal speelde samen op de derde dag, maar wisten elkaar niet tot grote hoogte te brengen. Dankzij een ronde in level par (72) zakten ze 24 plaatsen waardoor ze zondag vroeg - en opnieuw samen - de baan in mogen, al is Maarten Lafeber dan al even onderweg. De routinier bracht een van de weinige scores boven par binnen (+1) en leverde daardoor maar liefst dertig plaatsen in waardoor hij als gedeeld 53ste aan de laatste ronde moet beginnen.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)

Europese Tour

Aan de andere kant van de wereld staat Joost Luiten na 54 holes in de middenmoot met een score van vier onder par. De Nederlandse nummer 1 maakte opnieuw veel birdies, maar leverde ook teveel slagen in om serieus te klimmen in het klassement dat door Bern Wiesberger wordt aangevoerd. De Oostenrijker heeft met -15 drie slagen voorsprong op de Zuid-Afrikaan Dylan Fritelli.

Luiten had dan ook goed de pest in, zo was te lezen op zijn website:

'Een frustrerende dag! Heel goed spelen maar niet weten te scoren. 30 holes gespeeld vandaag en 12 birdies gemaakt, maar ik ben maar -3 op die 30 holes - dat geeft aan dat ik ook te veel heb weggegeven en fout heb gedaan! De middag - de derde ronde - was een verhaal van bunkerlips ... Ik ben in vier bunkerlips terecht gekomen. Niet een bal liggend in het zand maar allemaal in hoog gras, waarbij ik geen enkele stand kon innemen op die steile helingen! Dat leidde tot bogeys op 1 en 8 en ook tot de dubbel bogey op 3. En helaas op hole 9 gebeurde het ook nadat mijn bal na een ijzer-4 terugrolde. Daar kon ik nog een par maken maar helaas geen birdie. Afgezien van die holes sloeg ik de bal als een droom! Op 3 meter van de hole op 11, op 1,5 meter op 12, op 50 cm op 16. Op 18 op 4 meter, op 4 op 1 meter en op 7 ook binnen een meter! Al met al dus erg balen dat ik niet de aansluiting naar de top 10 heb gepakt want dat zat er vandaag zeker in!'

Leaderboard