Birdiefeest in Belek

Lage scores op de Challenge Tour.

Voor aanvang van de Turkish Airlines Challenge zei Wil Besseling al dat er veel birdies op de baan te vinden waren en die verwachting bleek in de eerste helft van het toernooi - en zeker op de tweede dag - helemaal waar: met level par eindigde je buiten de top-100, leider Pulkkanen staat halverwege op -13 en de cut kwam ruim onder par te liggen

'Lage scores ja, maar ik had ook weer niet verwacht dat de cut op -5 zou komen te liggen', reageerde de lange Noord-Hollander na afloop van de tweede speelronde. 'Het was wel perfect weer om te scoren, maar het is ook duidelijk dat er heel goed golf gespeeld wordt'.

Dat deed Besseling zelf ook. In de eerste ronde maakte hij een keurige drie onder par (69) en daar haalde hij vandaag nog een paar slagen vanaf. Vooral rond de turn scoorde de op tien begonnen Besseling: er waren birdies  op zestien, achttien en van hole een tot en met vier.  

'Ik speelde best aardig en vooral in het midden van de ronde liep het helemaal goed. Helaas kon ik het net niet afmaken, maar dit is zeker een goede uitgangspositie voor het weekend', aldus Besseling die halverwege de wedstrijd - net als landgenoot Reinier Saxton - al op -8, en maar net buiten de top-10 van de wedstrijd. 

Maarten Lafeber en Lars van Meijel doen niet veel voor het tweetal onder. De routinier en de speler van de Pro Golf Tour staan met -7 net buiten de top-20, terwijl Jurrian van der Vaart met -5 de cut 'on the number' haalde.

Voor Darius van Driel waren de druiven zuur. De man uit Zuid-Holland had na veertien holes al acht birdies gemaakt, ging uiteindelijk rond in maar liefst zeven onder par, maar miste de cut die lang op -4 stond, maar aan het eind van de middag alsnog naar -5 ging.

Daan Huizing tenslotte kwam niet verder dan level par over twee dagen - net als overigens Alvaro Quiros - en daarmee vond hij zichzelf niet alleen buiten de cutline terug, ook de top-100 zat er deze week niet in voor de man uit Soest.

Leaderboard

(Foto: Golfsupport)