Quiros terug op het hoogste niveau

Alvaro Quiros wint het Rocco Forte Open.

Hij had er een play-off voor nodig, maar Alvaro Quiros won het Rocco Forte Open en speelde zich na een half jaar Challenge Tour weer terug naar de Europese Tour. 'Ik maakte een rommeltje van de tweede negen – die speelde hij in vijf boven par – maar uiteindelijk telt alleen de overwinning', aldus de sympathieke Spanjaard, voor wie het de zevende titel op de Europese Tour is.

Quiros won voor het laatste in 2011 en was naar plaats 703 op de wereldranglijst gezakt. Hij verloor vorig jaar zijn tourkaart en moest zich dus op de Challenge Tour focussen, maar deze week kreeg hij weer een kans om zich te laten zien op het hoogste niveau. En die greep hij dus met beide handen aan.

Makkelijk maakte hij het zichzelf echter niet. De 34-jarige Spanjaard begon de slotdag op Sicilië met een handvol slagen voorsprong en bouwde die al snel verder uit met vier birdies op zijn eerste zes holes. Kat in het bakkie, zou je zeggen, zeker met zoveel evaring. De bogey op hole-8 bleek echter een teken aan de want, en na de turn leken de zenuwen zich toch meester van hem te maken. Met drie bogeys en een double bogey ('Ik kreeg last van de zijwind.') leverde hij maar liefst vijf slagen in – hij tekende uiteindelijk voor een 73 en een totaal van -14) – en zag hij Zander Lombard (68) langszij komen.

De Zuid-Afrikaan bleek echter ook niet van staal. Op de tweede play-off hole miste hij een korte putt en hielp hij Quiros alsnog aan een kaart voor de Europese Tour.

Scores

Challenge Tour

Op de Challenge Tour stond het Andalucia Costa de Sol Matchplay op het programma. Alleen Maarten Lafeber overleefde de schifting na 36 holes strokeplay, maar in het eerste man-tegen-man-gevecht moest hij zijn meerdere erkennen in de Spanjaard Pablo Martin Benavides.

In de finale bleek de Engelsman Aaron Rai met 2&1 te sterk voor de Ier Gavin Moynihan. Het was na het Barclays Kenya Open de tweede overwinning van het seizoen voor de 22-jarige Rai.

Uitslag