Horschel hervindt zijn ritme

Horschel wint AT&T Byron Nelson

In 2014 won Billy Horschel het Tour Championship en hiermee ook meteen de FedEx Cup, maar sinds die tijd maakte hij eigenlijk alleen nog maar indruk met zijn kleurrijke broeken. Tot gisteren. In een play-off zette hij de nummer-3 van de wereld, Jason Day, opzij en won hij de AT&T Byron Nelson – na drie gemiste cuts op rij. Golf is een raar spelletje.

Zijn caddie zag het vorige week tijdens The Players Championship al aankomen. 'Volgende week winnen we', zei hij tegen Horschel, nadat deze op de beroemde eilandhole van TPC Sawgrass zijn bal in het water had geslagen om wéér de cut te missen.

'Hij zei het niet zomaar, maar zag echt iets', aldus Horschel nadat de voorspelling was uitgekomen. 'Mijn ballstriking – een van zijn sterke punten, red. – was eindelijk terug, mijn ritme was er weer. Ik had weer rust in mijn swing.'

Dat dit direct tot zijn eerste overwinning in drie jaar zou leiden had hij echter niet verwacht.

James Hahn (71) begon de slotdag van de AT&T Byron Nelson als leider, maar het waren Billy Horschel (69) en Jason Day (68) die na de turn het heft in handen namen en over en weer ballen naast de vlag sloegen en lange putts maakten.

Uiteindelijk eindigden ze allebei op -12 (al kwam Hahn met een gelipte approach voor eagle op hole 18 nog heel dichtbij), zodat een play-off uitkomst moest brengen. Al op de eerste hole gunde Day de overwinning aan Horschel, door – onkarakteristiek – een putt van een meter te missen.

'Ik ben sprakeloos', aldus Horschel. En dat gebeurt niet vaak. Het was de vierde overwinning op de PGA Tour van de 30-jarige golfer uit Florida.

Leaderboard

(Foto: ANP)