Callaway Epic ijzers en hybrides

Callaway Epic ijzers en hybrides.

Dankzij een zeer dun clubblad en precies geplaatst zwaartepunt combineren de Epic en Epic Pro ijzers balsnelheid met accuratesse en vergevingsgezindheid. Bij de Epic hybrides gebruikt Callaway dezelfde technologie, voor optimale stabiliteit en power.

De begin dit jaar geïntroduceerde Epic drivers zijn zeer succesvol en Callaway hoopt hierop voort te borduren met Epic ijzers en hybrides. De clubs bestaan uit verschillende machinaal gefreesde componenten, die door robots met lasers aan elkaar worden gelast. Dit gebeurt zo secuur dat de designers controle hebben over de plaatsing van het zwaartepunt, het trampoline-effect (COR), de stabiliteit (MOI) en vibraties.

De Epic ijzers hebben een skelet van licht maar sterk staal (de Exo-Cage), dat het clubhoofd vooral bij de zool en de toplijn stijver maakt. Hierdoor kan het clubblad bij impact meer energie verwerken, wat weer resulteert in extra balsnelheid.

Een ander sleutelingrediënt voor lengte is de nieuwe generatie 360 Cup Face , dat op het dunste punt maar één millimeter dik is. Aan de binnenkant zit aan de zijkanten een dunne ring, die zeer flexibel is en bij impact meebeweegt, wat de balsnelheid op peil houdt als je het midden van het clubblad mist.

Het zwaartepunt van elk ijzer is zeer precies geplaatst, om de bal met de lange ijzers makkelijk de lucht in te krijgen en met de korte clubs optimale controle te hebben. Hiervoor injecteert Callaway een poeder van het zware metaal wolfraam in het clubhoofd, dat in een speciale vorm wordt 'gebakken'. Deze zogenaamde Internal Standing Wave is uniek voor elke ijzer en vormt circa dertig procent van het totaalgewicht, wat dus veel mogelijkheden geeft om de balvlucht en eigenschappen van de ijzers te beïnvloeden.

De Epic Pro ijzers gebruiken dezelfde technologie, maar ze hebben een iets kleiner clubhoofd met een dunnere toplijn en minder offset.

Net als de Epic drivers hebben de Epic hybrides een kroon van extreem dun koolstofcomposiet. Hierdoor weegt de bovenkant maar vijf gram, en blijft er meer gewicht over om laag en diep in het clubhoofd te plaatsen. De Internal Standing Wave van wolfraam wordt met een robot in het clubhoofd gelast. Het gevolg: een hoge balvlucht en veel vergevingsgezindheid.

Ook hier heeft het harde Hyper Speed Cup Face aan de binnenkant een flexibele ring om het clubblad bij impact meer uniform te laten bewegen. Volgens Callaway zorgt dit voor consistentere balsnelheden over het hele oppervlak, en in het bijzonder laag op het clubblad waar amateurs de bal vaak raken.

De Epic ijzers zijn beschikbaar van 3-PW, met een optionele GW. De Epic hybrides zijn verkrijgbaar met 18º, 23º en 26º loft. De clubs liggen vanaf 16 juni in de winkel.

Prijs: € 2.199,- (ijzers), € 329,- (hybrides)

www.callawaygolf.com